Ook Bill Murray beschuldigd van intimidatie door bekende fotograaf

Ook Bill Murray beschuldigd van intimidatie door bekende fotograaf

Plaatjes schieten is niet zo veilig meer...

Liev Schreiber is niet de enige bekendheid die deze week in het nieuws verschenen is vanwege bonje met een fotograaf. Ook komiek Bill Murray zou een aanvaring hebben gehad, zij het er één waarbij hij geweld toepaste. Het gaat om Peter Simon, de broer van zangeres Carly Simon, die vorige week woensdagavond naar Lola's Restaurant ging met de bedoeling - zoals hijzelf beweert - om een band te vereeuwigen die daar speelde. Eenmaal binnen werd hij opeens door de 67-jarige Amerikaan vastgegrepen.

Fotograaf Simon (71 jaar) vertelde aan Page Six over het incident: "Hij dacht waarschijnlijk dat ik daar was om foto's van hem te nemen, maar ik had geen idee dat hij het was. Hij benaderde me van achteren, terwijl ik op mijn camera keek om te zien of ik een goede foto van de band had. Hij duwde me tegen een vluchtdeur en zei erg dreigend: 'Ik zou je verdomme uit deze tent moeten smijten en je lichamelijk pijn moeten doen.' Ik herkende hem niet. Hij ziet er heel anders uit dan toen hij op zijn hoogtepunt was."

Bekijk de afbeeldingSimon hield vol dat hij geen plaatjes van de acteur had geschoten. Voordat de situatie uit de hand liep, nam de fotograaf afstand. "We zijn beiden volwassen mannen," beaamt hij. Daarna zou hij even op adem zijn gekomen door te gaan zitten bij een lege tafel. Na vijf minuten kwam Murray kennelijk terug. "Hij stootte me met zijn elleboog, bestelde een drankje en goot het over me heen." De fotograaf beweert dat Murray op zijn schoot mikte met de bedoeling het fototoestel te vernielen.

Deze medaille heeft echter ook een keerzijde, als we de eigenaar van het restaurant mogen geloven: Katherine Domitrovich. Zij verklaart dat Peter Simon wel foto's van Murray aan het nemen was en hem juist lastigviel, terwijl de komiek niemand kwaad deed. Simon zou niets te zoeken hebben gehad in de uitgaansgelegenheid en was, zoals Domitrovich het omschrijft: "Over het algemeen irritant." Naar verluidt schaart de politie zich voorlopig achter haar woorden, wat momenteel inhoudt dat de fotograaf verbannen is uit Lola's Restaurant.

NieuwsFilm

meest populair