Fan Bingbing mag misschien drie jaar niet meer acteren

De best betaalde actrice uit China wordt mogelijk gestraft vanwege belastingfraude.

De Apple Daily, een Hongkongse krant, heeft mogelijk onthuld waarom Fan Bingbing niet meer online actief is. Eerder dit jaar in mei publiceerde een Chinese nieuwspresentator via sociale media twee verschillende contracten die te maken zouden hebben met Fan en dezelfde film. Eén van de documenten ging om een bedrag van 10 miljoen yuan (zo'n 1.3 miljoen euro) en het ander om 60 miljoen yuan (ongeveer 7.7 miljoen euro). De presentator zou gesuggereerd hebben dat maar één van die documenten bij de belastingdienst was aangegeven.

Kort daarop werd er door de Chinese autoriteiten een onderzoek gestart. Fan hield continue vol onschuldig te zijn. Zelfs de nieuwslezer, Cui Yongyuan, bood later zijn excuses aan. Toch lijkt het erop dat er mogelijk iets gevonden is dat inderdaad oogt als belastingfraude. Het eerdergenoemde Apple Daily meldt nu namelijk dat de best betaalde actrice uit China mogelijk een tijdelijk verbod krijgt om te acteren. Ze beweren dat het om drie jaar gaat, maar het opvallende nieuws is nog niet bevestigd door de autoriteiten.

Bekijk de afbeeldingVertegenwoordigers van de actrice en haar filmstudio hebben nog niet op het nieuwtje gereageerd. Het mogelijke acteerverbod belooft in ieder geval weinig goeds voor Fan. Zo is volgens een ander artikel haar naam uit de reclames van het aankomende Air Stike / Unbreakable Spirit verwijderd, een oorlogsfilm met Bruce Willis en Adrien Brody. De film die eerst The Bombing heette zou deze maand in China uitkomen, nu wordt dat pas 26 oktober. In Nederland komt de film aan het begin van die maand uit.

Variety kaart overigens aan niet te weten of het om een wereldwijde acteerverbod gaat. Dat zou wel vervelend voor Fan zijn, die pas geleden aangekondigd is als één van de vele bekende gezichten in 355, een spionagethriller waarin Jessica Chastain het scherm deelt met andere actrices zoals Lupita Nyong'o, Penélope Cruz en Marion Cotillard.



NieuwsFilm

meest populair