Liev Schreiber laat zich uit over aanklacht intimidatie na rechtszaak

Volgens de acteur klopt er niks van, maar de fotograaf houdt voet bij stuk...

Een paar dagen terug kwam er al een artikel langs op FilmTotaal waarin stond dat een fotograaf Liev Schreiber aangeklaagd had na een zogenaamde intimidatie. Het incident zou plaats hebben gevonden in juli, toen men aan de misdaadserie Ray Donavan werkte, waarin Schreiber de hoofdrol speelt. Een fotograaf, genaamd Sherwood Martinelli, maakte een paar kiekjes van de 50-jarige acteur die als gevolg van de felle flits verblind was wat resulteerde in het wegduwen van de camera.

Reden genoeg voor Martinelli om een aanklacht in te dienen wegens intimidatie. Beide mannen verschenen dan ook gisteren voor het eerst voor het gerechtshof. Toen Schreiber naar buiten kwam, vertelde hij zijn kant van het verhaal: ''Ik heb de fotograaf nooit aangeraakt. Mijn lichaam kwam niet in contact met het zijne. Ik was kwaad toen hij de foto's nam, maar daar bleef het ook bij. Meer heb ik er niet over te zeggen''.

Ook de advocaat van de acteur, Jonathan Ripps, liet zich erover uit: volgens hem is er nooit enig fysiek contact geweest tussen de twee mannen aangezien Schreiber alleen maar de camera weg zou hebben geduwd. Zo zei Ripps: ''Er is een aanklacht ingediend, maar mijn cliënt heeft geen wetten overtreden. We zullen ons stevig verdedigen mocht dat nodig blijken''.

Fotograaf Martinelli was teleurgesteld over het feit dat ze nog niet tot een schikking zijn gekomen en dat een tweede gehoor nodig is: ''Het is een valse en corrupte vorm van gerechtigheid. Het bewijst maar weer eens dat de rijken en elite zich niet hoeven te houden aan de regels. Alleen maar omdat hij een bekend iemand is, komt hij ermee weg!''



NieuwsFilm

meest populair