Robot krijgt hoofdrol in speelfilm

Voor het eerst komt er een kunstmatig intelligent wezen in een speelfilm.

De bedoeling is dat er een robot een hoofdrol gaat krijgen in de vervolgfilm 2nd Born van regisseur Tony Kaye (American History X). De film wordt een vervolg op 1st Born, waarin Denise Richards en Val Kilmer hoofdrollen spelen.

De film van Kaye moet een romkom worden. Over het plot is nog niets bekend, maar we kunnen natuurlijk enigszins conclusies trekken op basis van de eerste film. Die draaide om een gehuwd koppel dat om moet gaan met de uitdagingen die komen kijken bij zwangerschap en verschillende families.

Een van de personages in de film van Kaye zal gespeeld worden door een robot. Deadline meldt dat dit idee voortkomt uit gesprekken van Kaye met producent Sam Khoze. De twee mannen bedachten dat het gebruik van een fysieke robot beter zou zijn dan een computergegenereerd personage en hopen zelfs dat de robot erkenning krijgt van de SAG.

De bedoeling is dat de robot getraind wordt als een acteur en dus traditionele acteertechnieken zal aanwenden. Overigens is de film ook bijzonder omdat het de eerste Iraans-Amerikaanse coproductie is.



NieuwsFilm

meest populair