De laatste actiefilm van Liam Neeson verschijnt volgend voorjaar

'Hard Powder' zal naar eigen zeggen van Neeson zijn laatste actiefilm zijn.

Hard Powder, de nieuwste en mogelijk de laatste actiefilm met Liam Neeson, gaat begin volgend jaar in de bios verschijnen.

De opnames werden in het voorjaar van 2017 al afgerond, waarna in het najaar Liam Neeson in interviews vertelde dat hij zich met vijfenzestig te oud voelde om nog meer actiethrillers te maken. Des te toepasselijker is het dat hij in de Widows, de nieuwe (actie)thriller van Steve McQueen, de man van Viola Davis speelt die, zoals in de net verschenen trailer te zien is, aan het begin van de film tijdens een actiescène om het leven komt.

Maar voordat het zover is kunnen we Liam Neeson eerst dus nog in actie zien in Hard Powder, een remake van de Noorse film Kraftidioten / In Order of Disappearence, geregisseerd door Hans Petter Moland, de regisseur van het origineel.

In Hard Powder speelt Liam Neeson Nels Coxman, de bestuurder van een sneeuwschuiver in een dorpje in Colorado. Hij is daar net tot Burger van het Jaar uitgeroepen als zijn rustige leventje op zijn kop wordt gezet wanneer zijn zoon door een lokale drugsbende wordt vermoord. Met alleen het gereedschap van een klusjesman en zijn sneeuwschuiver neemt Nels het recht in eigen handen, waarmee hij per ongeluk een bende-oorlog ontketent die het hele dorp dreigt over te nemen, tenzij hij die oorlog beëindigt.

Hard Powder verschijnt volgend jaar op 8 februari in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend gemaakt, maar als we naar de release van The Commuter en eerdere actiethrillers met Liam Neeson kijken zal de film zeer waarschijnlijk rond dezelfde datum of zelfs iets eerder ons land bereiken.

NieuwsFilm

meest populair