Scenarist ingehuurd voor Stephen King-verfilming 'The Tommyknockers'

Kings bestseller werd in 1993 al eens verfilmd voor de tv.

Jeremy Slater (showrunner van Fox-serie The Exorcist is ingehuurd om het script te schrijven van de nieuwe filmversie van Stephen Kings boek The Tommyknockers uit 1987. Het betreft een filmproductie van Universal Pictures.

Het verhaal van The Tommyknockers gaat over een klein dorp in Maine waar een buitenaards ruimteschip wordt opgegraven. Bij de ontdekking van het schip komt een onzichtbaar gas vrij dat de bevolking van het dorp verandert in een sekte-achtige groep. De slachtoffers van het gas blijken zich daarnaast te ontwikkelen tot geniale uitvinders die op de proppen komen met de nieuwste technologische snufjes. Het duurt echter niet lang voordat al de bevolking doordraait, wat de nodige gevolgen heeft voor het dorp.

Het hoofdpersonage in het boek is een drankverslaafde dichter die immuun is voor het gas wegens een stalen plaat die na een skiongeluk in zijn jeugd in zijn hoofd werd geplaatst. The Tommyknockers was indertijd Stephen Kings op een na best verkochte boek ooit.

Auteur King heeft vaker aangegeven dat hij voor het boek inspiratie putte uit H.P. Lovecrafts boek The Colour Out of Space. Hoewel het boek niet zo goed werd ontvangen als andere werken van King, blijft het een van zijn grootste bestsellers. Conjuring-producenten James Wan en Michael Clear produceren The Tommyknockers samen met Roy Lee (IT).



NieuwsFilm

meest populair