Blu-ray

Blu-ray review 'Lady Bird' - voortreffelijk, zeker Saoirse Ronan!

Overladen met positieve reacties.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 20:31 in Blu-ray
Regie: Greta Gerwig | Cast: Saoirse Ronan (Lady Bird), Laurie Metcalf (Marion), Tracy Letts (Larry), Lucas Hedges (Danny), Timothée Chalamet (Kyle), Beanie Feldstein (Julie), Jordan Rodrigues (Miguel), Odeya Rush (Jenna), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Bioscooprelease: 29.03.2018 | FilmTotaal recensie: 5 sterren

Heel even leek Lady Bird van de nog onervaren regisseur Greta Gerwig de belangrijkste kanshebber op de Oscar voor Beste. Deze hoofdprijs werd echter niet in de wacht gesleept, maar dat neemt niet weg dat de dramedy flink werd bejubeld door pers en publiek. De film met onder meer Saoirse Ronan, Laurie Metcalf en Lucas Hedges is in ieder geval één van de beste films van 2017.

In het $10 miljoen kostende Lady Bird zet Christine "Lady Bird" McPherson zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader zijn baan is kwijt geraakt.

Universal Pictures bracht Lady Bird - goed voor $78,4 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 5053083150563 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Lady Bird zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De hoes laat de filmposter zien en de Golden Globes, Academy Award en BAFTA successen. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze $10 miljoen kostende productie oogt niet helemaal geweldig. Dit komt doordat er over de film een digitale laag ruis ligt die het effect van een kopie van een foto moet nabootsen. Het dus iets wat verzande beeld is dus opzettelijk. Ook de kleur lijkt lichtjes aangezet met een kleurfilter en wat opgehoogd contrast. Dit ziet er in zijn geheel creatief uit. De High Def-beelden blijven overigens scherp, maar de donkere scènes lijken toch iets in te leveren op detail. Desondanks een prima kijkervaring, zeker als je weet dat het zo bedoeld is.

Geluid

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1, maar niet enorm opvallend. De muziek werd opgeleverd door Jon Brion, ook verantwoordelijk voor de score van films als Magnolia (1999), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) en Synecdoche, New York (2008). Er is de nodige muziek die aansluit op de film. Verder klinkt het geheel voldoende ruimtelijk, met zo nu en dan actievere surround speakers.

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft naast het audiocommentaar met schrijver en regisseur Greta Gerwig en cameraman Sam Levy één extra op de schijf gezet. Het betreft een featurette van 15 minuten, met de titel Realizing Lady Bird. Dit is een kortere making of, al komt regisseur Gerwig goed onder de aandacht en zijn er ruimschoots beelden van achter de schermen. Aardig voor na de hoofdfilm.

Klein, maar opvallend en vermakelijk drama

Lady Bird is vooral een kleine en vermakelijke film die mooi is geregisseerd door een onervaren Greta Gerwig, met prachtige hoofdrollen - zeker van Saoirse Ronan. De actrice uit The Lovely Bones en Hanna verdiende alweer haar derde Oscarnominatie, na haar hoofdrollen in Atonement (2007) en Brooklyn (2015). Lday Bird is overigens een zoveelste hit van de steeds succesvollere filmstudio A24. Hieronder de trailer:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair