Algemeen

Netflix voert proeven uit met advertenties

Tussen afleveringen van series door.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 06:36 in Algemeen
Netflix voert een proef uit met advertenties tussen series. Hat gaat om advertenties die het volledige scherm overhalen en content tonen van Netflix die passen bij het opgebouwde profiel van een gebruiker. Zo raadt Netflix dus series aan die je normaliter ook op het reguliere overzicht van de streamingdienst kan vinden.

Er wordt op onder meer Reddit en Twitter al flink geklaagd, maar soms ook juist erg positief gereageerd op de functie. Deze brengt immers ook series waar je anders niet aan gedacht zou hebben expliciet onder het voetlicht. De advertenties kunnen overigens gewoon overgeslagen worden en afhankelijk van het resultaat wordt deze breder uitgevoerd.

In een statement tegenover TechCrunch laat Netflix weten dat het elk jaar honderden proeven uitvoert om te kijken hoe het mensen kan helpen om iets geweldigs te vinden. Het benadrukt een paar jaar geleden al videopreviews te hebben toegevoegd om de tijd die mensen zitten te browsen flink terug te brengen en dat er simpelweg gezocht wordt naar meer manieren om mensen te helpen snel iets leuks te vinden.

Daaronder valt ook deze test, maar de vraag is hoe blij mensen zijn met advertenties op een platform dat traditioneel nooit reclame heeft gehad.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

D'r is al een lijst met tips die passen bij jouw profiel en dat is voor mij genoeg. Wil niet tijdens een spannend rustig moment in een serie opeens een advertentie krijgen van de film Barb Wire ofzo en snel mijn afstandsbediening moeten pakken om het af te zetten.

Akke Moeka Hara

Avatar

In de voice van Ian Malcolm (Jurassic Park) “it starts with between episodes the customer starts getting use to it, and than the trouble begins yes yes, they will they will find a way to put commercials in the episode itself because Netflix is losing money and customers, and then oohh and ahhhh Netflix will become violent and try to capitalize us more and more, i tell you John it cant be done!! Not on this level”

Master Of Films

Avatar

advertenties op een platform dat traditioneel nooit reclame heeft gehad.
Wel ironisch voor een advertentie vrije streaming service :)

lamoteg

Avatar

Er word betaald!!! Dus geen Advertenties!!!! Gvd

comkees

Avatar

Dus de reden dat ik netflix heb (geen reclame) gaan ze om zeep helpen . gewoon weer een blu ray dus .


Als ik reclames ga krijgen zeg ik mijn abonnement op en zoek ik een andere stream dienst

Daanminator

Avatar

En dus daarom geen netflix hier in huis. Waardeloos medium.

MovieGrizzly

Avatar

IDD een goede reden om Netflix op te zeggen.
Heb je geen reclames van alle commerciële sh*t zenders, krijg je DIT!
WAARDELOOS!!!!!

nieuwslaatste nieuws

meest populair