Nieuwste film Kevin Spacey is megaflop

Nieuwste film Kevin Spacey is megaflop

Billionaire Boys Club trok nog niet één persoon per scherm waar deze te zien was.

De carrière van Kevin Spacey heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De film Billionaire Boys Club, waarin hij een bijrol heeft, bracht in zijn openingsweekend maar 126 dollar op. Gek is dat niet: de film ging in maar tien bioscopen in première, waar deze 12,60 per scherm opbracht. Daarmee trokken er nog geen twee mensen per bioscoopzaal naar de film.

Het floppen van de film is uiterst pijnlijk voor distributeur Vertical Entertainment, want het is een productie met grote sterrencast, waaronder Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts en Jeremy Irvine. Kortgeleden stelde Vertical nog het volgende over de beslissing om de film, ondanks de controverse rond Spacey uit te brengen:

"We hopen dat de verschrikkelijke beschuldigingen jegens het gedrag van één persoon - die niet publiekelijk bekend waren toen deze film bijna tweeënhalf jaar geleden gemaakt werd en gericht zijn op iemand die een kleine, ondersteunende rol heeft - geen invloed heeft op de release van de film. We hopen dat het publiek goed nadenkt over de beschuldigingen jegens deze ene persoon en die mening niet laat gelden voor de volledige cast en crew achter deze film."


Spacey kwam in opspraak toen hij door meerdere mannen beschuldigd werd van seksuele intimidatie. Daarop ontsloeg Netflix hem bij House of Cards en verving Ridley Scott de acteur geheel bij de film All the Money in the World.

NieuwsFilm

meest populair