Blu-ray review 'Peter Rabbit' - de onverwachte hit!

Blu-ray review 'Peter Rabbit' - de onverwachte hit!

Een konijn in een overhemd.

Regie: Will Gluck | Cast: James Corden (Peter Rabbit - stem), Domhnall Gleeson (Mr. Thomas McGregor/Mr. Jeremy Fisher), Rose Byrne (Bea - stem), Sam Neill (Old Mr. McGregor/Tommy Brock), Fayssal Bazzi (Mr. Tod - stem), Sia (Mrs. Tiggy-Winkle - stem), Colin Moody (Benjamin Bunny - stem), Margot Robbie (Flopsy / The Narrator - stem), Elizabeth Debicki (Mopsy - stem), Daisy Ridley (Cotton-Tail - stem), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Bioscooprelease: 28.03.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Live action-animatiefilms doen het niet altijd even goed, toch lijkt er ieder jaar wel eentje te verschijnen. Begin dit jaar was het de beurt aan Peter Rabbit, het figuurtje van bedenker Beatrix Potter. Ondanks dat je zou zeggen dat Pieter Konijn nou niet direct het meest populaire tekenfilmfiguurtje is, bleek de bioscoopfilm een doorslaand succes voor Sony Pictures en regisseur Will Gluck, bekend van titels als Easy A (2010) en Annie (2014).

In het $50 miljoen kostende Peter Rabbit lopen de spanningen tussen Pieter en meneer Verhoef hoger op dan ooit tevoren als ze allebei in de smaak proberen te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea, die ontzettend gek is op dieren.

Sony Pictures Home Entertainment bracht Peter Rabbit - goed voor $56,9 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS HD 5.1, Nederlands en Vlaams Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712609644449 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 4K Blu-ray | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Peter Rabbit zit verpakt in een oranje (!) keepcase. De hoes laat de nodige konijnen zien, met op de achterkant ruimte voor meer grappige foto's, en de extra's. De leeftijd: 6 jaar.

Beeld

Sony Pictures heeft een mooie beeldkwaliteit opgeleverd via deze Blu-ray uitgave. Vanaf het begin valt op hoe realistisch de dieren, en dus vooral de konijnen zijn. Toch blijft het geheel speels en sluiten de animaties goed aan op de echte omgevingen. Al blijft het gek; een nagenoeg levensecht konijn met een open overhemd en geen broek. Ook met de kleur zit het goed, al is het iets wat mat. Dit mogelijk om het geheel iets filmischer te maken. Verder is de scherpte top en is er geen storende ruis of iets dergelijks waarneembaar. Fraai!

Geluid

De muziek is opgeleverd door Dominic Lewis, bekend van de nodige animatiefilms en komedies. Het geheel is aardig, maar verder niet bijzonder opvallend te noemen. De Engelstalige geluidstrack is DTS-HD 5.1 en deze pakt goed uit, met ruimtelijk en natuurlijk geluid en zo nu en dan wat passende surround effects. Voor de jongere kijkers is er een Nederlandse én Vlaamse Dolby Digital 5.1 geluidstrack toegevoegd. Uiteraard ontbreken de Nederlandse ondertitels niet.

Bonusmateriaal

Vaak staan uitgaven van dergelijke films vol met korte extra's en leuke video's voor de doelgroep. Sony heeft het dit keer kort gehouden. Als eerste is er de Mini-Movie Flopsy Turvy, waarin Flopsie, Mopsie en Wipstaart een kleine vier minuten een avontuurtje beleven. In de featurette Shake Your Cotton - Tail Dance Along wordt er redelijk kort gekeken naar de vertaling naar het witte doek, de stemacteurs, de realisatie en het werk van de regisseur. In Mischief In The Making wordt een dansje uit de film nagedaan.

Vermakelijk; vooral voor jong. Zeker mooi gemaakt!

Peter Rabbit is een leuke live action-animatiefilm voor vooral jongere liefhebbers en visueel ziet de film er erg goed uit. Zeker als je weet dat het budget beperkt werd tot $50 miljoen. Sony Pictures was er haastig bij om het vervolg aan te kondigen voor 2020. Check hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair