Opmerkelijk: #MeToo-icoon zelf beschuldigd van aanranding minderjarige jongen

Opmerkelijk: #MeToo-icoon zelf beschuldigd van aanranding minderjarige jongen

Dat beweert althans The New York Times op basis van verkregen rechtbankdocumenten.

De Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento (Do Not Disturb, Marie Antoinette) was een van de eerste vrouwen uit de filmindustrie die Hollywoodproducent Harvey Weinstein beschuldigde van seksuele intimidatie en werd zodoende een van de gezichten van de #MeToo-beweging. Nu blijkt dat Argento zelf ook het nodige te verbergen heeft. The New York Times meldt nu namelijk dat Argento een voormalig kindsterretje zwijggeld heeft betaald nadat hij haar beschuldigde van aanranding.

The New York Times heeft uitgelekte rechtbankdocumenten in handen gekregen waaruit blijkt dat de Italiaanse filmster Asia Argento zelf ook wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Het gaat om de nu 22-jarige acteur en rockmuzikant Jimmy Bennett (Heartthrob, Star Trek). Bennett verklaart dat Argento hem in 2013, toen hij net zeventien was, aanrandde op een hotelkamer in Californië. De twee zouden seks hebben gehad en Bennett zou daardoor een trauma en emotionele schade hebben opgelopen. Seks met minderjarigen is strafbaar in Californië.

Zwijggeld en schadevergoeding
In oktober vorig jaar beschuldigde Argento voormalig studiobaas Harvey Weinstein openlijk van seksuele intimidatie. Sindsdien heeft Argento zich vaak uitgesproken over het belang de #MeToo-beweging. Een maand later stuurde Bennett echter een brief naar haar advocatenteam, waarin hij een schadevergoeding van 3,5 miljoen dollar eiste. In een overeenkomst zouden de twee hebben afgesproken dat Argento hem een bedrag van 380.000 dollar zal gaan betalen. In april heeft zij al 200.000 dollar overgemaakt. Het feit dat Argento betaalt, lijkt dan ook een bekentenis van schuld.

In een e-mail adviseert een advocaat van Argento ook dat met de deal eventuele strafrechtelijke vervolging voorkomen kan worden. The New York Times is in het bezit van die betalingsovereenkomst en heeft verder foto's gekregen waarop de twee samen in bed te zien zijn. Door de deal zou Argento wel de rechten van die foto's hebben gekregen, vermoedelijk om publicatie te voorkomen. Vermoedelijk heeft Argento veel spijt van het voorval. Recentelijk likete ze nog een foto van Bennett op Instagram.


Bekijk de afbeelding
Moeder en zoon
Saillant is dat Bennett op zevenjarige leeftijd in The Heart Is Deceitful Above All Things (2004) het zoontje speelde van het personage van Argento, die de film ook regisseerde. In die film wordt Bennetts personage ook verkracht. Na de film bleven Argento en Bennett elkaar ook moeder en zoon noemen tijdens interviews.

Argento en Bennett hebben tot nu toe allebei niet willen reageren op het artikel van The New York Times. Argento verloor in juni dit jaar haar vriend Anthony Bourdain, een bekende reiskok, aan zelfmoord. Ze is tevens de dochter van de beroemde horror-regisseur Dario Argento (Suspiria).

NieuwsFilm

meest populair