Netflix presenteert eerste trailer historisch epos 'Outlaw King'

Met Chris Pine als schotse koning Robert the Bruce.

Bekijk hieronder de eerste trailer voor Outlaw King, een historisch epos over de eerste oorlog om Schotse onafhankelijkheid, in de veertiende eeuw. Met Chris Pine in de hoofdrol als Robert the Bruce oftewel koning Robert I van Schotland.

De regie is in handen van de Schotse regisseur David MacKenzie, die we kennen van films als Perfect Sense, Starred Up en Hell or High Water. In die laatste film speelde Chris Pine ook al een hoofdrol.

Volgens de eerste Britse online reacties is het Schotse accent van Chris Pine ''niet verschrikkelijk.''

Outlaw King gaat in september in wereldpremière op het Toronto Internationaal Film Festival, waarna de film vanaf 9 november op Netflix te zien zal zijn.

Outlaw King vertelt het ware verhaal van Robert the Bruce, die van een verslagen heer van adel verandert in een held en crimineel, tijdens de bezetting en onderdrukking van het Middeleeuwse Schotland door koning Edward I van Engeland. Dat doet Robert the Bruce door de wapenen op te pakken tegen de Engelse overheerser, door de Schotse troon en kroon op te eisen en als koning van Schotland een gepassioneerde groep mannen om zich heen weet te verzamelen, om terug te vechten tegen het grote leger van de tirannieke Engelse koning en zijn gewelddadige zoon, de Prins van Whales.



NieuwsFilm

meest populair