Rating 'Venom' is onzeker

Rating 'Venom' is onzeker

Wordt het nou een bloedige film of niet?

Regisseur Ruben Fleischer heeft geen idee of zijn Venom een R-Rating of PG-13 rating gaat krijgen. Eerdere berichten wezen erop dat de film zeer waarschijnlijk een R-Rating zou krijgen, maar sinds kort horen we dat Sony twijfelt over de richting van zijn filmuniversum. Dat wordt gelanceerd met deze film en de plannen zijn groots, maar of een R-Rated film daar wel de opmars voor kan vragen is binnen de studio de vraag.

Dat terwijl Venom, die gespeeld wordt door Tom Hardy er in de comics om bekend staat behoorlijk wat gruweldaden te begaan. In deze film ontmoeten we Eddie Brock, een onderzoeksjournalist die in aanraking komt met het buitenaardse wezen en daarna zijn lichaam daarmee moet delen. In ruil waarvoor hij superkrachten krijgt.

De laatste trailers die we te zien kregen wezen wel op een gewelddadige film, maar de vraag is dus nog wat het wordt. "We zijn benieuwd wat het wordt," aldus Fleishcer. "We zijn zover gegaan als kon, in een poging ook zo trouw mogelijk te blijven aan het bronmateriaal als we maar konden. Het is een personage dat hoofden afbijt en hersenen opeet, dus we probeerden dat zoveel mogelijk te respecteren."

Tegelijk is het, zo benadrukt Tom Hardy in hetzelfde gesprek, de bedoeling om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Daar past een R-Rating niet bij, aangezien de jongere kijker dan niet naar de bioscopen mag voor dit avontuur. Voorlopig is het nog even de vraag wat het wordt. Vanaf 4 oktober draait de film in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair