John Goodman voelde zich behoorlijk depressief na stopzetten 'Roseanne'

John Goodman voelde zich behoorlijk depressief na stopzetten 'Roseanne'

De sitcom ging ten onder door een racistische grap van Roseanne Barr.

Nadat de Amerikaanse sitcom Roseanne in 1997 eindigde met het negende seizoen, keerde de komische serie zo'n twintig jaar later terug. De hele cast en crew was weer van de partij, waaronder hoofdrolspelers Roseanne Barr en John Goodman. De wedergeboorte van de serie was een enorm succes en haalde steengoede kijkcijfers. Barr gooide echter roet in haar eigen aandeel met een racistisch bericht op sociale media. Het maakte meteen een eind aan de serie.

De situatie was behoorlijk heftig, zo zegt de 66-jarige Goodman via The Times. "Het brak mijn hart toen het gebeurde, maar ik dacht: 'Oké, zo gaat dat in de show business. Ik laat het gaan. Maar een periode lang, ongeveer een maand, was ik erg depressief. Ik word dat eigenlijk snel, dus als ik een reden kan vinden om mezelf te verlagen, dan neem ik die. Maar [het stoppen van de serie] had er veel mee te maken. Meer dan ik wilde toegeven."

Bekijk de afbeeldingBarr noemde via Twitter de voormalige adviseur van Barack Obama een kruising tussen het Moslimbroederschap en Planet of the Apes. Het is een zeer racistische opmerking, maar toch is Goodman ervan overtuigd dat Barr - die hem geholpen heeft met zijn alcoholverslaving - geen racist is. "Het verraste me. Laat ik het zo zeggen: de reacties verrasten me. En dat is waarschijnlijk het enige wat ik erover moet zeggen. Ik weet het zeker dat ze geen racist is."

Na de regen kwam er gelukkig voor Goodman zonneschijn. De serie kreeg een tweede kans, maar wel onder een nieuwe naam. Er wordt nu werk gemaakt van deze The Conners, waarin iedereen zal terugkeren behalve Barr. Zij moest papieren ondertekenen en zodoende de rechten van de serie opgeven. Dat vond Goodman erg moedig. "Ik heb haar een e-mail gestuurd en bedankt. Ik heb nog niets terug gehoord, maar het was destijds een hel voor haar. Dat is het nog steeds."



NieuwsFilm

meest populair