Johnny Depp vocht op filmset 'City of Lies' vanwege racistische crewlid

Johnny Depp vocht op filmset 'City of Lies' vanwege racistische crewlid

De acteur is nu geen gekke dronkenlap meer, maar een heroïsche voorvechter van dakloze vrouwen.

Johnny Depp heeft het goed voor elkaar. De acteur wordt links en rechts door allerlei mensen gehaat en geliefd vanwege de narigheden waar misdaadfilm City of Lies mee kampt. Niet alleen is de film nu voor onbepaalde duur uitgesteld, ook zit de 55-jarige acteur met een aanklacht. Dit is gekomen door een aanvaring op de set met locatiemanager Gregg 'Rocky' Brooks. Continue horen we verschillende verhalen over wie er begonnen is, nu kunnen we daar eentje aan toevoegen. Dankzij script supervisor Emma Danoff.

Het oorspronkelijke verhaal is dat een dronken Depp de taken van regisseur Brad Furman tijdelijk overnam gedurende de opnames. Sommigen noemden de zet ook wel een vijandelijke overname. Het filmen duurde te lang en de cast en crew moest de biezen pakken. Depp bleef naar verluidt doorgaan, kreeg vervolgens ruzie met Brooks en er zouden wat maffe uitspraken en klappen zijn uitgedeeld. Brooks wil nu een schadevergoeding zijn kant zien opkomen en Depp beweert dat hij uit zelfverdediging zich verzette. Volgens Danoff is het helemaal anders gegaan. Behoorlijk anders.


Afgelopen maandag diende ze officieel een verklaring in bij de rechtbank - ze zou het onheil hebben gezien met haar eigen ogen. Er werd inderdaad buiten gefilmd, maar de ellende zou niet begonnen zijn omdat de tijd begon te dringen. Nee, locatiemanager Brooks zou racistische en kleinerende dingen hebben gezegd tegen een Afro-Amerikaanse, dakloze vrouw. Jazeker. Ze zou in de weg hebben gezeten. Depp, die kennelijk zo'n acht meter verderop was en het zag gebeuren, kwam in actie.

In de documenten beschrijft Danoff: "Hij stond onmiddellijk op van onze gedeelde zitplaats, liep naar Brooks toe en nam het voor de vrouw op. Mr. Depp zei tegen Mr. Brooks: 'Zo mag je niet tegen haar praten. Denk je dat ze minder is dan jij bent? Wie denk je wel niet wie je bent? Hoe durf je?'" Danoff vult aan dat er helemaal niet gevochten is en niemand een bod van $ 100.000 gemaakt heeft om Depp een mep te verkopen. Als kers op de taart vermeldt ze veertig foto's in haar bezit te hebben die dat kunnen ophelderen.

NieuwsFilm

meest populair