Amazon wil dat studio's films gaan maken voor streamingdienst

Amazon wil dat studio's films gaan maken voor streamingdienst

Een heel ander model dan Netflix.

Waar de meeste studio's juist concurreren met streamingdiensten, lijkt Amazon een andere aanpak te gaan hanteren. Amazon Prime Video voert volgens Deadline gesprekken met verschillende filmstudio's, waaronder Sony en Paramount, om originals voor het platform te produceren. Dat is een behoorlijk nieuwe stap, waarbij het bedrijf iets minder direct de concurrentie met hen aangaat.

Amazon volgt dan ook al een nieuwe richting onder het nieuwe bedrijfshoofd, Jennifer Salke, dat nu bovenaan Amazon Studios staat. Zij gelooft meer in kwaliteit dan in kwantiteit. Daarom voert ze dan ook gesprekken met filmstudio's voor nieuwe en extra content. Dat is een mooie zet, want daarmee kan Amazon Prime Video een goede concurrentieslag met onder meer Netflix maken.

Waar Netflix vooral mikt op kwantiteit en met films tot nu toe nog niet echt indruk heeft gemaakt, wil Amazon dat dus heel anders doen. Of de deal doorgaat en onder welke voorwaarden is overigens nog niet bekend, dus de boel kan altijd nog anders eindigen.



NieuwsFilm

meest populair