The Rock wordt koning van Hawaii

The Rock wordt koning van Hawaii

Dwayne Johnson gaat koning Kamehameha spelen in Robert Zemeckis' 'King'.

Dwayne "The Rock" Johnson wordt koning Kamehameha van Hawaii in de film King. Het is een droomrol voor The Rock, die de film gezien zijn deels Hawaiiaanse afkomst eigenlijk al wil maken sinds zijn eerste acteerwerk in The Mummy Returns, toen hij ook al een koning speelde, de Scorpion King.

King zal geregisseerd worden door Robert Zemeckis, die we kennen van onder andere Allied, Flight, The Polar Express, Cast Away, Forrest Gump, Who Framed Roger Rabbit en Back to the Future.

Volgens de officiele website voor het toerisme van Hawaii was koning Kamehameha een "groots krijger, diplomaat en leider. Koning Kamehameha I verenigde de eilanden van Hawaii tot één koninkrijk in 1810, na jaren aan conflict. Volgens overlevering was Kamehameha I vanaf zijn geboorte voorbestemd voor een groots leven. Volgens een voorspelling in Hawaiiaanse legendes zou een licht in de lucht met veren als een vogel de geboorte van een grote leider aangeven. Over het algemeen geloven historici dat Kamehameha werd geboren in 1758, het jaar dat de komeet van Halley over Hawaii te zien was.

Voer genoeg dus voor een historisch epos van grote proporties. Niet voor niets is Randall Wallace aangesteld om het script te schrijven, die onder andere Braveheart op zijn naam heeft staan.

NieuwsFilm

meest populair