Humor

Brute Mr. Plinkett-recensie 'Star Wars: The Last Jedi'

Er blijft niet veel van overeind.

door Jim Pedd om 22:30 in Humor
Eindelijk. Mr. Plinkett heeft een recensie geplaatst van Star Wars: The Last Jedi. Het is een video geworden waarin geen spaan heel blijft van de film van regisseur Rian Johnson. De review speelt precies in op de zaken waar zoveel fans moeite mee lijken te hebben.

In een video van een uur gaat Plinkett, het bekendste personage van RedLetterMedia in op de hele productie. Van het schrijfwerk tot de visuele effecten. Verder zitten er verwijderde scènes in en bespreekt Plinkett de boel ook aan de hand van featurettes die bijvoorbeeld op de Dvd-uitgave zitten. Hieronder zonder verder omhaal de video.


Natuurlijk moet bovenstaande video niet al te serieus genomen worden. Plinkett staat bekend om brute recensies en een oog voor detail. Daarom zitten er ook behoorlijk wat kleine muggenzifterige opmerkingen in, maar voor een deel maakt Plinkett wel een punt.

Ongeacht de kritiek, leverde de film wereldwijd 1,3 miljard dollar op aan de box office. Johnson mag nu een heel nieuwe trilogie maken voor Lucasfilm.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Oh de link die mof jullie gaf maar geen credit in het artikel.

Wel leuke video, wat een baggerfilm.

Thiver

Avatar

Ik heb een zeer grote liefde voor de Plinkett-reviews, maar de laatste drie (deze meegerekend) stellen helaas ietwat teleur. Sommige kritiek snijdt best hout, maar deze komt vaker dan voorheen over als het gezeur van een verbitterde oude man. Dat laatste was uiteraard altijd het punt, maar dat werd geneutraliseerd door het centrale idee dat er bij Harry S. Plinkett meerdere steekjes los zitten, wat perfect geïllustreerd werd door de sketches vol duistere humor. Wanneer je die wegbezuinigt, blijft er vooral een ouwe zeurpiet over. Waarschijnlijk helpt het evenmin dat de nieuwe Star Wars-films onmogelijk kunnen worden gedecimeerd zoals de prequels; er vallen hooguit wat kritische kanttekeningen te plaatsen. Neemt niet weg dat er wel degelijk enkele frisse observaties te vinden zijn, zoals het idee dat de film is geconstrueerd als een van-kwaad-tot-erger-komedie. En gelukkig trapt Plinkett tenminste niet tegen de vele dode paarden die de verbitterde fans maar niet met rust kunnen laten.

ThEnd

Avatar

TLJ is een geweldige film en de critici zijn het met me eens (RT: 91%, 8,1 / MC: 85).

Scheerzeep

Avatar

Ik heb al die oude 'Star Wars'-films nooit gezien, maar ik vond TLJ toch wel vermakelijk. Ja, de film is absoluut niet perfect en voelt als een ietwat vreemd vervolg, maar het is en blijft toch echt niets meer dan simpele popcornentertainment.

snowkrash

Avatar

Steekt iedereen niet wat veel energie in de discussies over bombastische van-dik-hout-zaagt-men-planken popcorn scifi films? Want dat zijn ze allemaal, van begin tot eind, ook de originelen.

Ik kan heerlijk kijken naar deze films: van ep1 tot epXIII. Gewoon lekker kijken met een hapje en een drankje en er niet te veel bij nadenken.

Ben dan ook geen echte SW fan, maar houd van Scifi in alle soorten en maten.

GreenHornet

Avatar

TLJ was gewoon slecht omdat het gene dat JJ had opgebouwd compleet werd afgebroken.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Oh de link die mof jullie gaf maar geen credit in het artikel"
Nah, dat hoeft niet Friet. Er wordt tenminste wel een Plinkett review geplaast. Smiley face

De 1e Plinkett review van Star Wars was onvergetelijk en zo goed doordacht, daar was geen speld tussen te krijgen.

Marklar

Avatar

Een review van een uur? Nee dankje. Een samenvatting ergens?

Master Of Films

Avatar

Marklar "Een review van een uur? Nee dankje."
Waarom schrik je af van een uur?

23VDV23

Avatar

Het voelt voor mij allemaal net iets te veel als een makkelijke herhaling van wat er in die prequel reviews werd gedaan, want hij erkent aan het begin wel kort dat de film ook wat interessante elementen bevat ('it both succeeds and fails for me at the same time') maar gaat daarna alleen maar in full-on bashmode. Hij heeft heus wel wat punten, maar het had hem gesierd als hij de sterkere punten ook had erkend. De structuur van het scenario is bijvoorbeeld inderdaad erg rommelig, zoals hij aangeeft, maar anderzijds is het moderne publiek ook wel weer door series als Breaking Bad gewend aan meer complexiteit. In dat opzicht is dat deel van zijn analyses wat mij betreft ook lichtelijk achterhaald. Maar misschien komt dat omdat ik The Last Jedi wél enorm kan waarderen ondanks zijn tekortkomingen. Ik vind dit persoonlijk een mooi alternatief: https://www.youtube.com/watch?v=CE7SkcoyVAI

Master Of Films

Avatar

23VDV23 "De structuur van het scenario is bijvoorbeeld inderdaad erg rommelig, zoals hij aangeeft, maar anderzijds is het moderne publiek ook wel weer door series als Breaking Bad gewend aan meer complexiteit."
Oh de ironie dat jij Breaking Bad noemt. Uitgerekend heeft Rian Johnson 3 hele goeie BB afleveringen geregisseerd (maar niet geschreven).

Lord Bono

Avatar

@23VDV23 Breaking Bad complex noemen :D Ik denk dat GTST nog complexer is.

23VDV23

Avatar

@MOF: Desondanks toonde Johnson met Breaking Bad wel aan dat hij heel veel oog heeft voor waar de pijnpunten van personages liggen. Dat 2 van die afleveringen die hij heeft gedaan bij de moeilijksten van die serie horen, maar hij er toch ijzersterk resultaat mee afleverde zegt een heleboel. En dan is er ook nog die derde...die heerlijk maffe aflevering 'Fly'. Als je zijn werk voor die serie hebt gezien komen bepaalde keuzes bij The Last Jedi helemaal niet zo uit de lucht vallen. De uitvoering is zeker niet altijd perfect en iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik heb ervan genoten.

@Lord Bono: ik vind 'complex' inderdaad een beschrijving die bij Breaking Bad past. Ik ben erg benieuwd waarom jij dat zo vreemd vindt.

Marvelstan

Avatar

Stop met het afzeiken van tlj. Was een vermakelijke film en kan niet wachten op de volgende. Heb wel meer vertrouwen in de volgende omdat j.j. abrams weer aan boord is.

Artificialis

Avatar

Ik ga geen uur van mijn leven verspillen aan dit filmpje. Dat The Last Jedi praktisch de doodsteek voor de Star Wars franchise is geweest is voor iedereen al lang duidelijk.

Kijk, we kunnen er niet zoveel meer mee. De film is er nou eenmaal. Het belangrijkste is dat Rian Johnson geen nieuwe Star Wars films meer mag maken en linea recta van de plannen voor een nieuwe trilogie wordt afgehaald. En het wordt tijd dat Kathleen Kennedy haar biezen pakt.

Wauwzerman

Avatar

@Artificialis Hoe kom jij aan de info dat Rian Johnson geen Star Wars films meer maakt? Spreid liever geen onzin rond, omdat jij nog aan verdrietig bent om de richting dat Star Wars is gegaan met TLJ.

Artificialis

Avatar

Wauwzerman "Hoe kom jij aan de info dat Rian Johnson geen Star Wars films meer maakt?"

Dat is geen info maar een wens van mij. Graag in combinatie met het vertrek van Kathleen 'zit er al genoeg oestrogeen in deze film?' Kennedy.

SupaFly

Avatar

Ik vond de laatste Star Wars best tof! Van de originele trilogie waren deel 1 (A New Hope) en deel 3 (Return of the Jedi) ook niet heel sterk. Prima popcorn vermaak!

Civilian Supreme

Avatar

Een vriend van mij is op en top star wars fan en ik niet echt maar we zijn het er allebei over eens dat het een zeer matige film is.

Marklar

Avatar

@mof

Omdat ik in een uur best wat interssanters kan kijken dan een review van film van 2.5uur

horizon

Avatar

Mini serie Ghoul op Netflix bijvoorbeeld. 1 uur per aflevering, drie in totaal.

Sunspot

Avatar

Kende deze gast niet eens, maar vind het niet zo, die stem kanik niet aan, misschien later.

Kwam gisteren wel een goeie tegen, met WHAT THE FUCK ook veel erin, goeie stem ook veelal, goed genoeg.

rep_robert

Avatar

Was er na 5 minuten helemaal klaar mee. Hoe kan dit nou miljoenen views krijgen. Wat een zeikstem, zat gelijk al hoog op mijn irritatiegrens. Ik dacht eerst dat het een grapje was, maar het bleef maar doorgaan. Er zijn veel betere reviewers en ik heb ook veel betere reviews gezien over the Last Jedi.

Thiver

Avatar

Master Of Films "De 1e Plinkett review van Star Wars was onvergetelijk en zo goed doordacht, daar was geen speld tussen te krijgen."

De Plinkett-review van The Phantom Menace was inderdaad de openbaring van een heel nieuwe manier om films te bespreken, maar toch denk ik dat de vorm daar nog niet helemaal af was. De video's over Attack of the Clones en Revenge of the Sith doen er wat mij betreft nog net een schepje bovenop.

Marklar "Een review van een uur? Nee dankje."

Haha, en dan is dit nog de kortste van Plinketts Star Wars-besprekingen. :D

Marklar "Een samenvatting ergens?"

Niet hiervan, maar voor een algemene impressie van de Plinkett-stijl is dit wel een aardig opstapje.

Thiver

Avatar

Master Of Films "De 1e Plinkett review van Star Wars was onvergetelijk en zo goed doordacht, daar was geen speld tussen te krijgen."

De Plinkett-review van The Phantom Menace was inderdaad de openbaring van een heel nieuwe manier om films te bespreken, maar toch denk ik dat de vorm daar nog niet helemaal af was. De video's over Attack of the Clones en Revenge of the Sith doen er wat mij betreft nog net een schepje bovenop.

Marklar "Een review van een uur? Nee dankje."

Haha, en dan is dit nog de kortste van Plinketts Star Wars-besprekingen. :D

Marklar "Een samenvatting ergens?"

Niet hiervan, maar voor een algemene impressie van de Plinkett-stijl is dit wel een aardig opstapje.

Tycho Nestoris

Avatar

@rep-robert

Zeker nog nooit een RedLetterMedia video gezien...?

Thiver

Avatar

Jim Pedd "De review speelt precies in op de zaken waar zoveel fans moeite mee lijken te hebben."

Ehm... nee. In deze video wordt voor de verandering juist eens niet geklaagd over de vliegende Leia, de verbitterde Luke en de haarkleur van Holdo, maar vooral ingegaan op minder uitgekauwde elementen. Net zoals Plinkett in zijn bespreking van The Phantom Menace nauwelijks iets zei over Jar-Jar Binks, maar des te meer over het drankprobleem van Qui-Gon Jinn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair