Mark Hamill onder de indruk van optreden gepest jongetje

De ene jedi tot de andere!

Mark Hamill is opgekomen voor een jongen die heftig gepest werd: het 10 jarige jongetje, genaamd Aiden Vazquez, wordt meer dan eens op school gepest en deze week was helaas weer geen uitzondering hierop. Een aantal jongens pakte zijn rugzak af en daarbij werd hij zo heftig in het gezicht geslagen dat hij naar het ziekenhuis gebracht moest worden om de wond, boven zijn oog, te laten hechten. Toen zijn moeder hem vroeg waarom hij niet terug vocht, zei Aiden dat hij had geleerd dat echte Jedi van de Star Wars films dat nooit doen.

Star Wars fans weten namelijk dat Jedi zich aan vele regels moeten houden; zo mogen ze bijvoorbeeld niet hun speciale krachten gebruiken voor wraakacties of om er zelf beter van te worden. Ook moeten ze weerstand bieden aan negatieve gevoelens, om zo niet aangetrokken te worden tot 'the Dark Side of the Force'. Om die redenen vocht de jonge Aiden niet terug.

Mark Hamill kreeg dit verhaal te horen en was hiervan erg onder de indruk: ''Ik heb enorm veel respect voor Aiden Vazquez en de intelligente manier waarop hij met het geweld omging waarmee hij geconfronteerd werd. Ik ben trots op het feit dat jij hiermee aangetoond hebt dat Jedi echt bestaan! Gefeliciteerd daarvoor Aiden, en vergeet niet: ''The Force will be with YOU''! Jouw grote fan, Mark Hamill''.

De school heeft beloofd hard op te treden tegen de pestkoppen.

NieuwsFilm

meest populair