Kevin Feige erkend met prestigieuze award voor opbouwen 'Marvel Cinematic Universe'

Kevin Feige erkend met prestigieuze award voor opbouwen 'Marvel Cinematic Universe'

"Een van de meest bijzondere en relevante filmmakers van vandaag de dag!"

Of je nou een fan bent van Marvel of niet; het valt niet te ontkennen dat het opbouwen van het Marvel Cinematic Universe, zoals de studio dat de afgelopen tien jaar heeft gedaan, een grandioze prestatie is. De drijvende kracht achter dit alles? Producent Kevin Feige. Nu hebben zijn vakcollega's van The Producers Guild of America besloten om hem daarvoor te belonen met een prestigieuze award en dat vindt hij een enorme eer.

Producent Kevin Feige mag begin volgend jaar een David O. Selznick Achievement Award in ontvangst nemen. Dat is een prestigieuze prijs voor producenten die ongekend werk verrichten in hun vakgebied. "Sinds 2007 is hij als president van Marvel Studios en als producent van alle twintig films die tot nu toe zijn uitgebracht dé drijvende kracht geweest achter het ongekende en steeds groter wordende Marvel Cinematic Universe", licht het gilde toe.

Feige krijgt de award onder andere wegens zijn vooruitstrevende benadering op het gebied van filmproductie en zijn streven naar diversiteit zowel voor als achter de schermen. Zijn collega's noemen hem 'een van de meest bijzondere en relevante filmmakers van vandaag de dag'. Het unieke werk van Feige wordt dus als toonaangevend voor de hele filmindustrie beschouwd.

Reactie dolgelukkige Feige
"Om net als mijn helden en mentoren een David O. Selznick Achievement Award in ontvangst te mogen nemen, is een van de meest waardevolle gebeurtenissen uit mijn carrière", laat Feige in een reactie weten. "Ik ben mijn collega's van The Producers Guild of America dan ook ontzettend dankbaar". Natuurlijk heeft hij ook nodige dankwoorden voor zijn werkgever. "Ik wil mijn familie bij Marvel Studios graag bedanken voor het feit dat zij dit geweldige avontuur met mij hebben willen aangaan".


Eerder kregen producenten als Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Scott Rudin en Steven Spielberg al de award uitgereikt.

NieuwsFilm

meest populair