Aslan neemt koppositie weer over

Kong is gevallen, Aslan zegeviert. The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe was dit weekeinde de best bezochte film in Nederland, met een opbrengst van 540 duizend euro. De fantasy wordt gevolgd door Harry Potter and the Goblet of Fire die in zijn zesde week goed was voor een opbrengst van bijna vierhonderdduizend euro. Narnia heeft in twee weken ruim twee miljoen euro opgebracht in Nederland; de vierde Harry Potter-verfilming zo'n acht miljoen.

Peter Jackson's King Kong was dit weekeinde goed voor een derde plek in de boxoffice. De film trok in drie weken ruim 250 duizend bioscoopbezoekers. Kong is daarmee goed voor een Nederlandse totaalopbrengst van 2,4 miljoen euro. Een monsterhit is het niet gebleken. In de VS heeft zich de situatie voorgedaan dat Narnia de aap weer naar de tweede plaats heeft gedrukt.

De eerste Nederlandse productie in de lijst van de twintig best bezochte films is het Frans Bauer-vehikel Plop en het Vioolavontuur. De kinderfilm staat op de vierde plek in de lijst. De Griezelbus staat op zes. De film werd maandag onderscheiden met een Gouden Film omdat er meer dan honderdduizend bezoekers voor naar de bioscoop kwamen.



NieuwsFilm

meest populair