Tom Hoopers musical-verfilming 'Cats' krijgt releasedatum

Tom Hoopers musical-verfilming 'Cats' krijgt releasedatum

Cats zal het in december 2019 opnemen tegen een filmpje genaamd Star Wars: Episode IX...

Universal Pictures en Working Title hebben via Deadline aangekondigd dat de verfilming van Andrew Lloyd Webbers musical Cats vanaf 20 december 2019 wereldwijd de bioscopen moet bereiken. Eigenlijk was het de bedoeling dat Wicked, een andere musical-verfilming, op deze datum de bioscopen zou bereiken. Door verschuivingen in de productie van de laatstgenoemde film, neemt Cats nu de releasedatum in.

Cats zal het zwaar te verduren krijgen in het betreffende weekend; naast de muzikale film gaan die dag ook Star Wars: Episode IX, Death of the Nile (het vervolg op Murder on the Oriënt Express) en (hoewel we dit betwijfelen) Sony's Masters of the Universe in première.

De hoofdrollen in Cats worden gespeeld door Taylor Swift, Jennifer Hudson, James Corden en Ian McKellen. Hudson zal de rol spelen van Grizabella, de voormalige Glamour Cat, terwijl McKellen de rol van patriarch Old Deuteronomy voor zijn rekening zal nemen. Oscarwinnaar Tom Hooper (The King's Speech) zal regisseren en verfilmt een script van Lee Hall (Billy Elliot).

Cats werd voor het eerst naar het toneel gebracht in 1981 en is ondertussen de op drie na langst lopende show in de geschiedenis van Broadway en de West End. In 1998 werd er al eens een film gemaakt die direct op dvd werd uitgebracht. De musical is gebaseerd op T.S. Eliots Old Possum's Book of Practical Cats. Working Title Films, de productiemaatschappij die eerder met Hooper samenwerkte aan Les Miserables, zal de Cats-film produceren in samenwerking met Monumental Pictures, The Really Use Group, Lloyd Webber en Deba Hayward. Uitvoerend producenten zijn o.a. Steven Spielberg en Angela Morrison.

De opnames van Cats moeten eind dit jaar beginnen in Groot-Brittannië.



NieuwsFilm

meest populair