Uitgesproken #MeToo-actrice doodgeschoten door politie

Naar het schijnt dreigde Vanessa Marquez met een nepwapen.

Eergisteren is de Amerikaanse actrice Vanessa Marquez (Stand and Deliver, Father Hood) komen te overlijden nadat agenten een kogelregen op haar afvuurden. Haar huisbaas zou de hulpdiensten hebben ingeschakeld toen hij haar met hartklachten en in een verwarde toestand aantrof in haar woning. De situatie escaleerde uiteindelijk toen Marquez een nepwapen op de politieagenten richtte.

Actrice Vanessa Marquez is eergisteren neergeschoten door de politie in haar appartement in South Pasadena, een voorstad van Los Angeles. Marquez zou een hartaanval hebben gehad, maar weigerde zich te laten behandelen door alle opgetrommelde hulptroepen. Agenten zouden namelijk meerdere verpleegkundigen en een psychiater hebben ingeschakeld toen ze Marquez aantroffen in haar woning na een melding van haar huisbaas. Anderhalf uur lang heeft het team op haar proberen in te praten, maar zonder succes.

De situatie escaleert gruwelijk
Marquez leek verward en niet toerekeningsvatbaar. De situatie escaleerde toen zij een vuurwapen trok en de agenten daarmee onder schot nam. Aangezien de politie niet kon zien of het om een echt of nep wapen ging, besloten de agenten uit zelfverdediging te schieten. De actrice werd onder meer getroffen in haar borst. De hulpdiensten hebben haar nog geprobeerd te reanimeren, maar Marquez is later aan haar verwondingen te komen overlijden in het ziekenhuis. Vanessa Marquez is 49 jaar oud geworden.

Wie was Vanessa Marquez?
In de jaren 90 was Marquez onder andere te zien in televisieseries als ER en Seinfeld. Vorig jaar kwam ze in het nieuws toen ze haar voormalig ER-collega George Clooney beschuldigde van seksuele intimidatie op de set van die serie. Marquez beweerde ook dat Clooney haar op een zwarte lijst zou hebben gezet waardoor ze niet meer aan het werk kwam in Hollywood. Clooney heeft die aantijgingen altijd ontkend. Volgens bekenden van Marquez had ze al langer last van psychische, en tevens ook financiële problemen.

NieuwsFilm

meest populair