Martel's Life of Pi door Jeunet

Lang voordat M. Night Shyamalan besloot een film te maken over een man die mysterieuze vrouwen ontdekt in zijn waterleidingsysteem (Lady in the Water) was hij verbonden aan de verfilming van Yann Martel's Life of Pi. Sinds zijn vertrek is het rondom dit project stil geworden.

Volgens zijn eigen website is het nu Jean-Pierre Jeunet (Amelie, Un Long Dimanche de Fiancailles) die in de regiestoel zal plaatsnemen. Martel spendeerde als voorbereiding op zijn Booker Prize-winnende roman zes maanden in India waar hij bezoeken bracht aan moskeeën, tempels, kerken en dierentuinen. Daarna nam hij een jaar voor het lezen van religieuze teksten en schipbreukeling-verhalen, en deed twee jaar over het schrijven van het boek.

De bemanning van een zinkend containerschip gooit een jongen in een reddingsloep. Hij komt terecht op het dekzeil. Tot zijn verbazing springt niemand hem achterna. Als hij het zeil een optilt, ontdekt hij de reden. Hij kijkt recht in de ogen van een Bengaalse tijger. De matrozen wilden de uit de kluiten gewassen junglepoes een hongerstillend hapje geven om daarna zelf met een minder bang hart de reddingsboot te kunnen bemannen. Jammer voor hen, maar de tijger kampt te hard met zeeziekte om aan eten te denken. Pi, zo heet de jongen, zal acht maanden op de Stille Oceaan dobberen. Acht maanden van voortdurende strijd tegen stormen, haaien, verveling, hitte, koude, wanhoop, honger, dorst, vegetarische principes en een 200 kilo zware tijger.

Het is nog niet bekend wanneer de opnames van start gaan of hoe de cast eruit ziet.



NieuwsFilm

meest populair