Daniel Craig in 'Knives Out' van 'The Last Jedi'-regisseur Rian Johnson

Daniel Craig in 'Knives Out' van 'The Last Jedi'-regisseur Rian Johnson

Wat betekent dit voor James Bond en Star Wars.

Voor hij Star Wars: The Last Jedi opnam, was Rian Johnson bekend van zijn films Brick (2005), The Brothers Bloom (2008) en uiteraard vooral Looper uit 2012. Terwijl hij werkt een een compleet nieuwe Star Wars-trilogie heeft hij ook tijd voor een andere regieklus. Dit wordt Knives Out en niemand minder dan 007-acteur Daniel Craig krijgt een belangrijk aandeel in die film.

Dit nieuws komt van Deadline en er wordt gemeld dat Craig een detective zal spelen in de eigentijdse moordmysteriefilm. Johnson zal de film ook schrijven en tijdens het aanstaande Toronto International Film Festival wordt de film verkocht aan distributeurs.

Mogelijk roept deze samenwerking vragen bij je op. Bijvoorbeeld hoeveel vertraging Bond 25 oploopt en hoeveel aandacht Johnson nog zal (mogen) besteden aan de in 2017 aangekondigde nieuwe Star Wars-trilogie? Hierover zei Johnson het volgende:


"Ik ben een groot fan en wilde altijd met hem samenwerken. Terwijl ik aan het script werkte en deze goed probeerde te krijgen, vroeg ik me af wie de detective kon zijn. Toen hoorden we toevallig dat Daniel misschien een klein gaatje had, en dat is gelukt. Hij is een acteur met buitengewone capaciteiten, en we kijken uit om de juiste moderne detective te vinden en samen te werken met Daniel aan het creëren van een nieuwe Poirot."

Bond 25 lijkt dus echt een jaar vertraging op te lopen en Deadline meldt dat Johnson na Knives Out gewoon verdergaat met de grootse Star Wars-plannen. Over een verschijningsdatum van de Johnson/Craig-film is nog niets bekend.

NieuwsFilm

meest populair