Algemeen

Tarantino's 'Star Trek' wordt gruwelijk

Vol met de gruwelen van de ruimte.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Acteur Karl Urban is lekker uitgesproken over de Star Trek-franchise. Niet alleen sprak hij over de mogelijkheid van nog eens twee nieuwe films, ook gaat hij in een los interview nu in op het project van regisseur Quentin Tarantino. Die schijnt een geweldig verhaalidee gehad te hebben.

Volgens Urban is dat een R-Rated idee en wil Tarantino enkel dat zijn film wordt gemaakt als het ook zoiets wordt. "Quentin Tarantino kwam naar het kantoor van J.J. [Abrams] en gaf een pitch voor een Star Trek-film. Ik weet er maar een paar dingen van en het klinkt geweldig."

De acteur stelt dat er niet per se een R-Rating zou komen vanwege taalgebruik, maar wel om realisme. "Hij wil een R-Rating om ook echt gevolgen te kunnen laten zien. Als het geen PG is... nou ja, als iemand de ruimte ingezogen wordt, is dat niet iets dat we nog niet gezien hebben. Maar nu zouden we zien hoe iemand uit elkaar spat. Dat geeft wat ruimte op dat vlak. Dat vind ik ook altijd het mooie aan wat DeForest Kelley gedaan heeft. Hij ving echt de gruwelijkheid van de ruimte. Die blik in zijn ogen, die grote afschuw, die raakte mij echt toen ik een kind was."

Dat wordt dus nog wat! Maar voorlopig is echt eerst wachten op Star Trek 4, dat in limbo verkeert na de problemen met Chris Pine en Chris Hemsworth.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik zou graag een sf film zien van Tarantino maar dan gewoon een nieuwe originele film met karakters en een cast die hij zelf kan samenstellen.

En bij Tarantino films sterven ook veel karakters, denk niet dat Spock en Kirk en die andere losers allemaal mogen sterven mocht hij dat willen.

Rutherford

Avatar

Gruwelijk is 1 ding, boeiend is weer wat anders. The Hateful Eight was echt saai.

Darthmar

Avatar

Mensen ontploffen niet in de ruimte

meanrat

Avatar

@Frietgezicht: ja hoor, Kirk en Spock mogen best sterven. Door een tijdsanomalie in de volgende film kunnen ze de hele tijdslijn weer omgooien en kneden naar hoe zij dat willen.

Prince John

Avatar

@Rutherford
Nee, fout: jij vond The Hateful Eight saai ;)

chefry1983

Avatar

Dat word mooi dat het gruwelijk word. Ik verwacht niets anders

comkees

Avatar

Ìk snap de hype rond Tarantino niet . Ik heb al zijn films gezien Reservoir Dogs is goed de rest inclusief kill bill (veel te lang ) vind ik niet slecht maar ook niet briliant Nu gaan ze hem startrek laten regisseren . past niet echt .Aan de andere kant er zijn meer mindere startrek films .

misschien pakt het goed uit .
En de hatefull eight is saai ;)

Rutherford

Avatar

Ieder zijn mening Prince John. Inglorious Basterds vond ik best ok, net zoals Django. Die waren een pak leuker om volgen dan Hateful Eight. Ik ben niet de allergrootste Tarantino fan, klopt. Reservoir Dogs en Pulp Fiction zijn goeie (lees: zijn beste films) maar ik voel nergens de nood die nog eens te bekijken. Maar toch respect voor zijn carrière.

Master Of Films

Avatar

Rutherford "Ieder zijn mening Prince John."
Daarom schreef PJ toch "JIJ vond"
Met "The Hateful Eight was echt saai." klinkt het alsof je voor iedereen praat. En uitgerekend vond ik The Hateful Eight (de 70mm roadshow versie) een uistekende film Smiley face

Decepticon

Avatar

Hou maar op met hopen Tarantino fans, zijn visie van Star Trek zal nooit het daglicht zien.
En mensen spatten idd niet uit elkaar in de ruimte.

ThomasOMalley

Avatar

Ik ben zeker een liefhebber van Tarantino en hoewel ik vertrouwen in hem zou hebben in elk denkbaar genre zie ik hem liever iets anders regisseren dan Star Trek.
Er is in het complete archief van Star Trek genoeg kwalitatief vermaak (en ook rommel) te vinden om mee vooruit te kunnen. Met uitzondering van Beyond vind ik zelfs de nieuwere films vrij aardig.

Sunspot

Avatar

@ComKees

Zijn de dialogen, dat droge erbij qua humor, dat harde (voor Hollywood dan).

Maa rzie verder niet waarom Star Trek het nodig zou hebben.

Oh j, is geen hype, die Tarantino is al zo lang bezig en al zijn fims hebben het gewoon.

SupaFly

Avatar

Geen hoopgevende combi inderdaad. Hatefull Eight in de bioscoop gezien en vond m toen echt tergend traag. Jaren later, na advies van vrienden en critici, opnieuw gekeken met nieuwe hoop... Opnieuw een tergend trage film. Leek een lang toneelstuk met een simpel verhaal en vele simpele subverhalen, critici en vrienden vol of over de ("diepgaande") dialogen. Nog een keer kijken dan maar?

kokosnoot

Avatar

Ik zou het een leuk experiment vinden maar het plot moet wel goed zijn uit zichzelf, Tarantino's stijl een aanvulling ervan. Niet omgekeerd! Dus er moet dan een 2e goede plotschrijver zijn die goed matched met Tarantino, of Tarrantino alleen als regiseur. Vrees dat het anders een soort cult sf film gaat worden die alleen liefhebbers van Tarrantino en sf gaat aanspreken. Dus te kleine doelgroep.

SuPa

Avatar

Blij om te lezen dat ik dus niet de enige ben die Tarantino films niet heel boeiend vind. Natuurlijk is o.a. Pulp Fiction een topper maar bv Django heb ik niet eens uit gekeken.

Sunspot

Avatar

@Supafly

Tja, misschien is die film gewoon niks echt voor je, vind die film ook wat minder, maar goed genoeg, kan gewoon vet goed genieten van de dialogen.

Maar heb ook films die ik niet meer hoef te zien of die ik matig vond.

Maar ja, vaak moet iedereen het goed vinden, of je bent raar of zo haha

Han Trio

Avatar

Een gruwelijk goed verhaal zonder SJW zou wel wat zijn.

Sunspot

Avatar

^
ja, net als bij nieuwe serie Star Trek: Discovery. Echt een goeie serie, iets rauwer, harder dan gewend, goed verhaal, lange rode draad eindelijk, net als in DS9, vind dat toch beter.

Maar dat SJW gehalte soms, ligt er ook zo dik op, maar gelukkig is het niet ech tstornedn.

Bintzak

Avatar

Misschien een cross over met Machete Kills, lijkt me wel wat :D

Goku32

Avatar

Kan niet wachten tot die komt. Tarantino altijd bruut

NieuwsFilm

meest populair