John Boyega en Legendary Pictures maken horror/fantasiefilm 'A Spriggan'

John Boyega en Legendary Pictures maken horror/fantasiefilm 'A Spriggan'

Een alleenstaande moeder in een afgezonderd hotel krijgt te maken met een mythisch wezen.

Pacific Rim: Uprising-acteur John Boyega gaat middels zijn productiebedrijf Upper Room Productions leven blazen in een Engelse horrorfilm genaamd A Spriggan. Dat wordt gemeld door Deadline. De acteur slaat daarbij de handen ineen met medeproducent Legendary Pictures en schrijver/regisseur Keir Burrows. Laatstgenoemde zal de film verwezenlijken.

De monsterfilm volgt een alleenstaande moeder wier man pas geleden is overleden. Ze keert terug naar het afgezonderde hotel van haar vader, maar stuit dan op de aanwezigheid van een ijzingwekkende, folkloristisch wezen dat de omgeving kwelt.

Momenteel is men bezig met het zoeken naar hoofdrolspelers. Het is niet bekend of Boyega, die momenteel aan Star Wars: Episode IX werkt, ook een rol op zich zal nemen. Dat deed hij wel in de film die hij voorheen produceerde - het eerdergenoemde vervolg op Pacific Rim. Twee jaar geleden bracht Keir Burrows zijn eerste speelfilm uit, de mysterieuze Anti Matter.

De titel van A Spriggan verwijst naar een wezen uit Engelse volksverhalen. Deze schepsels zijn familie van Scandinavische trollen en worden in het algemeen omschreven als lelijke, ineengekrompen, oude mannen met grote, kinderlijke hoofden. Sommigen beweren dat het de geesten van reuzen zijn, die gemakkelijk van grootte kunnen veranderen. Feeën beschermen en individuen aanvallen die hen beledigen zijn een paar van hun hobby's.

NieuwsFilm

meest populair