Scenarist over status live-action 'Captain Planet'-film

In 2016 werd al aangekondigd dat Leonardo DiCaprio een film over de heldhaftige boomknuffelaar zal produceren.

Hij mag dan de looks hebben van een filmster, maar acteur Glen Powell heeft getoond ook de nodige humor en veelzijdigheid te bezitten met rollen in films als Hidden Figures, [i}Scream Queens[/i] en The Expendables 3.

Naast zijn acteercarrière timmert Powell echter ook in Hollywood aan de weg als scenarist en producent. Een van de meest recente projecten waarvoor hij werd ingehuurd als scenarist is de live-action verfilming van Captain Planet, de bekende tekenfilm uit de jaren '90. Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paramount de film wilde maken samen met Leonardo DiCaprio's productiemaatschappij Appian Way Productions.

In de oorspronkelijke animatieserie zagen we hoe vijf jongeren uit verschillende delen van de wereld magische ringen kregen waarmee ze de natuurlijke elementen kunnen beheersen. Samen hebben ze de macht op Captain Planet, een superheld die het opneemt voor het klimaat, op te roepen om hen te helpen in hun gevecht tegen milieuvervuilers.

Jono Matt schrijft het script samen met Powell. De twee zijn van plan om het verhaal een jaar na het einde van de tekenfilm af te laten spelen en een aan lager wal geraakte Captain te laten zien die de tieners in kwestie meer nodig heeft dan omgekeerd. Powell sprak onlangs met THR over het project en zei het volgende over de status ervan:

"Ze hebben eerder al geprobeerd er een superheldenfilm van te maken, maar hadden een veel te serieuze insteek. Onze versie wordt een stuk subversiever en bevat meer humor. Soms moet je dit soort dingen logisch benaderen. Wanneer je een blauwe superheld met een groen matje hebt, kun je daar geen serieuze film van maken. Het is een interessant proces tot dusver, maar we zijn er erg enthousiast over."

Wat vinden jullie ervan dat er een Captain Planet-film komt? Laat hieronder van je horen!



NieuwsFilm

meest populair