Rose McGowan heeft medelijden met al die gedesillusioneerde mannen

Rose McGowan heeft medelijden met al die gedesillusioneerde mannen

Jongens worden nou eenmaal opgevoed met een onterecht superioriteitsgevoel volgens de actrice.

Actrice Rose McGowan zet zich als activiste voor vrouwenrechten niet alleen in voor vrouwen, zo vertelde ze tijdens de Britse GQ Men of the Year Awards. Volgens McGowan richt ze zich eigenlijk vooral op mannen. McGowan blijkt zelfs haast medelijden te hebben met de moderne man.

Rose McGowan mocht als eerste vrouw ooit een eervolle award voor haar inspireerde werk als activiste in ontvangst nemen tijdens de GQ Men of the Year Awards in Londen, Engeland. In haar bedankspeech vertelde McGowan zich niet alleen voor vrouwen in te zetten. "Mensen vragen me vaak of ik me alleen inzet voor vrouwen. Dat is niet het geval. Het is vooral voor mannen", vertelt McGowan aan de aanwezige gasten in de zaal.

"Vanaf hun geboorte wordt mannen een superioriteitsgevoel (ten opzichte van vrouwen, red.) aangepraat", zegt de 45-jarige Hollywoodster. Volgens McGowan groeien mannen op met het idee beter te zijn dan vrouwen. "Dat is natuurlijk een illusie". Ondanks dat de opvattingen over de positie van vrouwen in de maatschappij langzaam beginnen te veranderen, denkt McGowan toch dat veel mannen hun superieure positie comfortabel vinden.

Tijd voor verandering
Volgens McGowan ziet ze wel iets positiefs. "Ik weet dat jullie mannen het in je hebben om te kunnen veranderen. Ik zie jullie als mens. Jullie proberen het al beter te doen", spreekt McGowan de zaal toe. Ze vertelt ook dat #MeToo niet per se haar platform is. "Mijn platform is er een van vrijheid voor de gehele mensheid", zegt ze. "Ik moet mezelf verbeteren, vrouwen moeten elkaar onderling minder tegenwerken en zich realiseren dat ze ook een waardevolle stem hebben".

NieuwsFilm

meest populair