Maker 'Death of Stalin' gaat satire over Donald Trump maken

Maker 'Death of Stalin' gaat satire over Donald Trump maken

Met de titel 'Fake America Great Again'.

Armando Iannucci gaat een film over Donald Trump maken. Of tenminste, daar lijkt het op. De Britse komiek en satirist dacht eerder deze week een grap op twitter te plaatsen:


Een idee voor een film dus waarin Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, gedrogeerd wordt en naar een replica van het Witte Huis wordt gebracht, waar hij doorgaat met wat hij nu doet, denkende dat hij nog steeds regeert over Amerika. Er worden miljoenen uitgegeven om acteurs in te huren als zijn personeel, als senatoren, nieuwslezers en mensen bij protesten. Iannucci sluit het bericht af met een uitdaging aan filmstudio's om een bod te doen op de pitch.

Tot zijn eigen verbazing hebben al acht studio's interesse getoond en heeft hij al minstens één "groot aanbod" gekregen. Iannucci heeft inmiddels ook al een titel bedacht: Fake America Great Again. De ster van zijn serie Veep, Julia Louis-Dreyfus (natuurlijk ook bekend van Seinfeld), tweette al dat ze geïnteresseerd is om mee te doen aan de film.

Naast Veep is Armando Iannucci bekend van zijn recente film Death of Stalin en zijn minder recente film In The Loop, een filmvervolg op zijn satirische serie The Thick of It. Voordat hij zich vooral met politieke satire bezighield creëerde hij samen met Steve Coogan het populaire personage Alan Partridge.

NieuwsFilm

meest populair