POLL: Beste 'Die Hard'!

De vijf films met Bruce Willis' John McClane.

Een paar dagen geleden verscheen het bericht dat de lang verwachte zesde Die Hard-film niet Die Hard: Year One gaat heten. Het moet

Sinds het succesvolle eerste deel Die Hard van regisseur John McTiernan in 1988 verscheen, zijn er vier vervolgen verschenen en uiteraard was Bruce Willis de held John McClane. Eigenlijk alleen de laatste film in de reeks werd echt slecht ontvangen en wereldwijd wisten de Die Hard-films tot op heden ruim $1,4 miljard op te halen bij een gezamenlijk productiebudget van $390 miljoen. Uiteraard waren de films na de bioscoopreleases krakers op VHS en later schijf.


In Die Hard nam McClane het op tegen Hans Gruber (Alan Rickman) die $640 miljoen uit een kluis in het kantoorgebouw Nakatomi Plaza wilde pikken. Renny Harlins Die Hard 2 uit 1990 speelt zich af op een vliegveld en McClane moet Stuart (William Sadler) stoppen. Hij wil een dictator in handen krijgen. In 1995 verschijnt Die Hard with a Vengeance en daarin moet McClane de badguy "Simon" (Jeremy Irons) tegenhouden. Hij blijkt de broer te zijn van Hans Gruber. In Live Free or Die Hard (2007) weet McClane een cyber-aanval van Thomas Gabriel (Timothy Olyphant) te voorkomen en in het meest recente A Good Day to Die Hard uit 2013 gaat McClane internationaal, samen met zijn zoon John "Jack" McClane, Jr. (Jai Courtney).



NieuwsFilm

meest populair