Veel meer Marvel-films met vrouwelijke hoofdpersoon op komst

De wereld is er klaar voor.

De wereld is er klaar voor om meer vrouwelijke superheldenfilms te zien. Dat meldt Marvel-baas Kevin Feige. Hij gelooft dat Captain Marvel de eerste stap in de richting waarin superheldenfilms met vrouwelijke hoofdpersonen vormt. Dat werd ook tijd: Captain Marvel is de 21ste film in het MCU en de eerste solofilm voor een vrouw.

Entertainment Weekly sprak met Feige over de toekomst van het MCU en de studiobaas liet weten dat er binnenkort meer films komen met een vrouwelijke hoofdpersoon. "Met [Ant-Man and the Wasp] en nu met Captain Marvel en de nog vele andere films die we moeten aankondigen, kijk ik uit naar de tijd waarin het geen nieuwigheid is dat we superheldenfilms met vrouwelijke hoofdpersonen hebben, maar dat de norm is. Dat het geen verhaal is van: oh kijk, een vrouwelijke held. Maar een verhaal dat kijkt naar het personage en het verhaal. Ik denk dat we daar ooit wel komen."

Kortom: de komende jaren komt er nog veel meer naar het MCU met vrouwelijke hoofdpersonen! Een van die eerste projecten zal naast Captain Marvel liggen in een solofilm voor Scarlett Johanssons Black Widow, al heeft die film nog geen releasedatum.



NieuwsFilm

meest populair