Lady Gaga over de blijvende trauma's van seksueel misbruik

Lady Gaga over de blijvende trauma's van seksueel misbruik

De zangeres en actrice werd helaas op haar negentiende verkracht door een muziekproducent.

Drie jaar geleden onthulde zangeres en actrice Lady Gaga (A Star Is Born, American Horror Story: Hotel) dat zij op negentienjarige leeftijd werd verkracht door een muziekproducent. Wie de dader precies is, heeft ze nooit bekendgemaakt, maar dat die gebeurtenis een grote impact heeft gemaakt op haar leven, moge duidelijk zijn. In het oktobermagazine van de Amerikaanse Vogue vertelt ze meer over dit trauma.

Gaga vertelt dat het jaren heeft geduurd voordat ze de moed vond om haar verhaal te delen. "Niemand anders wist het. Het leek alsof ik het uit mijn geheugen probeerde te wissen. En toen ik het uiteindelijk vertelde, was het een groot, lelijk monster", vertelde ze het tijdschrift. "En je moet de monsters onder ogen komen om deze te kunnen overwinnen en om uiteindelijk zelf te kunnen genezen".

Posttraumatische stressstoornis
De wereldster onthult ook in het blad dat ze een posttraumatische stressstoornis heeft overgehouden aan de verkrachting. "Voor mij, met mijn mentale gezondheidsproblemen, kwam de helft van mijn strijd in het begin ook voort mijn gevoel dat ik tegen de wereld aan het liegen was, omdat niemand er iets vanaf wist", zegt Gaga. Aan Vogue vertelt Gaga, die in het echt Stefani Germanotta heet, dat dit uiteindelijk de reden is geweest dat ze haar verhaal heeft gedeeld met de wereld. "Ik wilde me niet langer meer verbergen".

Til It Happens to You
"Ik voel me soms verbijsterd en belemmerd. Dan schiet ik ineens in een bepaalde kramp en begin ik te huilen, kan ik nauwelijks ademen. Zo voelen slachtoffers met een posttraumatische stressstoornis zich elke dag. Een trauma heeft invloed op alles wat je doet", vertelt de 32-jarige Gaga, die het voor een Oscar genomineerde nummer Til It Happens to You schreef over haar ervaringen.



NieuwsFilm

meest populair