Waarschijnlijk geen terugkeer Henry Cavill als Superman

Waarschijnlijk geen terugkeer Henry Cavill als Superman

DC legt nu nadruk op Supergirl.

Naar het schijnt heeft Warner besloten om het DCEU flink om te gooien. Dat meldt The Hollywood Reporter. Maar waar het bericht van het vakblad spreekt over een vertrek van Henry Cavill als Superman, lijkt in elk geval dat deel van de verhalen niet te kloppen. De agent van Cavill meldt namelijk dat de acteur gewoon de cape van Clark Kents alter ego blijft dragen.

Toch is het de vraag of Cavill de komende tijd nog de cape moet omdoen: Warner focust zich volgens THR momenteel bovenal op de ontwikkeling van een Supergirl-film, en legt daarmee dus geen nadruk op een nieuwe Superman-film. Als die er al komt, is dat pas over een paar jaar.

Een formeel vertrek is er dus niet, maar net als dat Ben Affleck het kostuum van Batman over zal dragen aan een jonger acteur, wordt ook Cavill naar de zijlijnen verschoven. Naar het schijnt, zo stelt Deadline, is zelfs overwogen om een compleet andere kant op te gaan met Superman en Michael B. Jordan in de rol te casten.

Momenteel ligt de nadruk echter vooral op Supergirl, een film die moet draaien rond een jonge Kara Zor-El. Voorlopig legt de nieuwe baas Walter Hamada daar de prioriteit, in plaats van een eventuele nieuwe film met Cavill. Een vertrek is er dus niet, maar het is mogelijk dat Cavill hooguit over een paar jaar terugkeert. Sowieso is de acteur voorlopig druk met Netflix-serie The Witcher, waarin hij de hoofdrol heeft.



NieuwsFilm

meest populair