'Venom' officieel niet R-rated en speelduur bekend

'Venom' officieel niet R-rated en speelduur bekend

De $100 miljoen kostende film op weg naar een opening van zo'n $65-70 miljoen.

Het $100 miljoen kostende Venom debuteert begin volgende maand op de wereldwijde bioscoopschermen. Uiteraard zal een goed ontvangst de opkomst een extra duwtje in de rug geven. Sony Pictures heeft voorzorgsmaatregelen getroffen door de film niet in de leeftijdscategorie R-rating te laten vallen.

De MPAA, de partij die films classificeert, heeft Venom de rating PG-13 toebedeeld en dat betekent dat de er een groter bereik is voor de superheldenfilm. Het is tevens een indicatie dat het titelpersonage in mindere mate (of helemaal niet) hoofden zal losrukken en hersenen zal eten. Bloed zal er in ieder geval niet vloeien en scheldwoorden zijn uit den boze.

De speelduur is ook bekend. Volgens meerdere bronnen duurt de film van regisseur Ruben Fleischer een mooie 112 minuten. Naar verwachting haalt Venom, met Tom Hardy als Venom a.k.a. alter ego Eddie Brock, tussen de $65 en 70 miljoen op in het eerste weekend in de States; een score net onder de opening van de meest recent verschenen superheldenfilm Ant-Man and the Wasp.

Een succes is bijzonder belangrijk. Sony heeft zeven vergelijkbare films in de planning, met titels over Spider-Man personages als Black Cat, Silver Sable, Silk, Jackpot, Nightwatch, Morbius the Living Vampire en Kraven the Hunter.

Met aanvullende rollen voor Michelle Williams (Ann Weying), Woody Harrelson (vermoedelijk Cletus Kasady / Carnage), Riz Ahmed (Dr. Carlton Drake), Jenny Slate en Scott Haze verschijnt Venom op 4 oktober in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair