4DX-bioscopen beginnen Nederland over te nemen

4DX-bioscopen beginnen Nederland over te nemen

Al bijna evenveel 4DX als IMAX-zalen.

December 2017 opende Pathé de eerste 4DX-bioscoopzaal. Het uit Zuid-Korea uitgewaaide concept verovert sinds 2009 de wereldwijde bioscoopmarkt met het eigenlijk vrij oude concept uit pretparken: het bekijken van films met praktische toevoegingen als wind, regen, mist en bewegingen. In Nederland opent Pathé dit jaar nog eens drie 4DX-zalen. Het blijkt dus een succes!

Eerder dit jaar opende al de deuren van een tweede zaal en vanaf eind oktober kunnen bezoekers van Pathé Scheveningen genieten van de bioscoopervaring in de derde 4DX-zaal van Nederland. Na Pathé de Munt en Pathé de Kuip is kun je nu dus ook in de Haagse voormalige vissersplaats twintig effecten, zoals bewegende stoelen, weersimulaties en geuren, ervaren tijdens het bekijken van een blockbuster.


Doron Kurz, commercieel directeur van Pathé: Wij zijn continu bezig met het verbeteren van de ultieme bioscoopervaring, en met 4DX laten we zien dat we technologie optimaal in kunnen zetten om de beleving in onze bioscopen steeds beter én mooier te maken. 4DX is exclusief bij Pathé te ervaren.

Afgelopen juli verwelkomende Pathé in Amsterdam hun 200.000ste 4DX-bezoeker en eind november en midden december openen ook de Pathé-vestigingen in Eindhoven en Maastricht de deuren van hun 4DX-zaal. Opvallend is dat er tot op heden slechts zes Pathé IMAX-zalen zijn.

4DX ervaren? Op dit moment draait The Predator in dit nieuwste format.



NieuwsFilm

meest populair