Poll

De vijf slechtste films van 2018

Tot op heden.

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Een paar weken geleden plaatsten we een POLL waarbij er gestemd kon worden op een aantal 2018-titels die slecht zijn ontvangen door critici en publiek. De stemmen zijn ondertussen geteld en hieronder kun je nagaan welke vijf films de slechtste zijn volgens de stemmende FilmTotaal-bezoekers.


#5. A Wrinkle in Time

Deze film is opvallend genoeg nog niet officieel in het Nederlandse schap verschenen. Uiteraard is online wel de download verkrijgbaar en is de film op Dvd en Blu-ray te bestellen bij buitenlandse aanbieders. In ieder geval hebben heel wat FilmTotaal-bezoekers de prijzige fantasyflop van Ava DuVernay en Walt Disney aangevinkt als de slechtste film van 2018. [9%]#4. Solo: A Star Wars Story

Vooraf kreeg de film al kritiek en het productieproces verliep alles behalve soepel. De ontvangst onder de critici bleek vervolgens mager en de opbrengst aan de bioscoopkassa's viel uiteindelijk zwaar tegen, waardoor het de eerste Star Wars-flop ooit is. De film zou mogelijk break-even kunnen draaien door de Dvd en Blu-ray verkoop. [10%]#3. The Cloverfield Paradox

Deze derde film binnen de Cloverfield-franchise zou eigenlijk in de bioscoop verschijnen, maar Netflix kocht de distributierechten en stelde de film beschikbaar. Paramount is hiermee waarschijnlijk voldoende uit de kosten gekomen en Netflix is een volgende mager ontvangen film rijker. [11%]#2. Pacific Rim: Uprising

Vooraf was al duidelijk dat Pacific Rim: Uprising het niet makkelijk zou krijgen. De eerste film van Guillermo del Toro kwam uit de kosten, maar was niet de meest succesvolle release. Dit tweede deel werd erg zwak ontvangen en dit leidde tot een te magere opbrengst aan de bioscoopkassa's. [16%]#1. Fifty Shades Freed

Niet geheel onverwacht is het zwak ontvangen derde deel in de Fifty Shades-trilogie op de eerste plaats geëindigd. Wat wel opvallend is dat de film toch door heel wat FilmTotaal-bezoekers bekeken is. Puur door de onbeperkt-kaarten, oprechte nieuwsgierigheid of Dakota Johnson? Of zijn er andere redenen? De film heeft in ieder geval de meeste stemmen ontvangen en is (tot op heden) de slechtste film van 2018. Overigens was de $55 miljoen kostende afsluiter wel een kassucces, met een wereldwijde score van $371,1 miljoen. [21%]24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

ik had geen enkele film van de poll gezien dus ik neem aan dat dit de terechte winnaar is

schrader

Avatar

Ik heb Solo onlangs nog bekeken en vond het best een prima film.

Bilbo

Avatar

^ En hier sluit ik mij bij aan. Solo hoort hier niet tussen.

shellghost

Avatar

Niks mis met Solo. Jammer dat diegene met de grootste bek als waarheid wordt aangehoord.

pete928s

Avatar

kiezen uit een selectief lijstje omdat zogenaamde critici het niks vinden .

Goov25

Avatar

Solo zit hier tussen omdat hij niet aan de hooggespannen verwachtingen kon voldoen. Maar het is niet perse een extreem slechte film.

ThomasOMalley

Avatar

Er zijn dus mensen die de moeite hebben genomen het derde deel van Fifty Shades te gaan kijken. Zo erg zou niemand zich moeten vervelen.

Gigan72

Avatar

Ik vindt dat Solo niet in dit lijstje hoort.
Solo is leuker en zit beter in elkaar als The Last Jedi.

RoberPaulsen

Avatar

Vrijdag Predator gezien, veel slechter dan dan deze films

SAS1982

Avatar

Solo was zeker niet slecht, speelde gewoon op save

Monojaxx

Avatar

Solo een flop?
Ok, had beter gekund, maar verder best vermakelijk en wel echt dat SW gevoel. Jammer dat Jabba er niet in zat. Of IG-88, Bossk of Boba.

McGraig

Avatar

Ik sluit me aan bij de anderen. Solo was een prima film. Het is niet geniaal maar beter dan The Last Jedi en vlotter (niet persé beter) dan Rogue One. Alleen leek Ehrenreich voor geen meter op Harrison Ford. Niet alleen qua uiterlijk maar ook hoe hij het karakter neerzette. Verder een heel vermakelijke film

Frietgezicht

Avatar

@ Thomas, mannen boven de 18 kijken fifty shades niet en vrouwen winnen op FT geen poll.
Het zijn de virgins die gekeken en gestemd hebben. Als je 12 bent en maagd natuurlijk best spannend. Ik keek toen ook films als Basic Instinct om een keer tieten te zien.

horizon

Avatar

Volgens mij is op fifty shades gestemd door mensen die de film niet eens gezien hebben.

ThomasOMalley

Avatar

frietgezicht "Ik keek toen ook films als Basic Instinct om een keer tieten te zien."
Dan heb je met de beruchte scène destijds een leuke bonus gekregen!

Een poll over leeftijd is overigens wel interessant. Ben wel benieuwd wat hier het gemiddelde is. Geeft weer wat extra inzicht in de pollresultaten.

Civilian Supreme

Avatar

Vond pacific rim 2 ook best te doen, zou er nooit voor naar de bios gaan maar had er ook niet meer van verwacht. Solo was ook prima maar totaal overbodig. Ben nu alweer kwijt wat het verhaal precies was.

Goku32

Avatar

Poeh wat een gare lijst, terecht dat dit de slechtste films zijn tot nu toe van 2018. Ik vond er geen eentje redelijk uit deze lijst. Ze waren allemaal even stront

Guyon2002

Avatar

Solo is een best goeie film, staat niet echt terecht in dit lijstje. Pacific Rim mag naar nummer 1, die film was echt kut.

ThomasOMalley

Avatar

pete "kiezen uit een selectief lijstje omdat zogenaamde critici het niks vinden ."
Wat had je dan verwacht? Een objectief lijstje? Samengesteld door wie dan?

Goov25

Avatar

Goeie Thomas! Ben ook wel benieuwd hoe oud iedereen is hier..

Goov25

Avatar

Hebben we trouwens de eerste foto al gezien van Joaquin Phoenix als de Joker?

Insta van imdb

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Een poll over leeftijd is overigens wel interessant. Ben wel benieuwd wat hier het gemiddelde is. Geeft weer wat extra inzicht in de pollresultaten."
Ja het is interessant, maar het wordt mteen een illusie. Er is namelijk geen controle wat de echte leeftijd van desbetreffende bezoeker zal zijn. Je hoeft niet eens lid te zijn om mee doen met de poll. Tevens zijn deze polls te makkelijk manipuleerbaar.

Effie

Avatar

Huh waar staat de kutfilm JW2 Fallen Kingdom? Op plek 0 of zo?

Fianna

Avatar

Ik mis in dit lijstje de zogenaamde superheldenbagger, die het tegenwoordig bezoeken van goed gemaakte films in de bioscopen terroriseren met een overmaat van nutteloos geweld, geschreeuw en slecht acteren.

NieuwsFilm