Video

Nostalgische trailer 'Mary Poppins Returns': supercalifragilisticexpialidocious!

Een directe klassieker onderweg?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 19:15 in Video
De afgelopen drie jaar had Walt Disney Studios in de decembermaand alle aandacht met de drie Star Wars-films van dochteronderneming Lucasfilm. Door het ontbreken van een Star Wars-film gaat het dit jaar mogelijk gebeuren met Mary Poppins Returns, het vervolg op de klassieker Mary Poppins uit 1964. Onderstaande trailer zal de liefhebbers goed doen!


Het origineel, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van P. L. Travers, werd gemaakt met een productiebudget van $6 miljoen en is naast een musicalfilm ook een combinatie van live action en animatie. Dit laatste leverde een Oscar voor Beste Visuele Effecten op. Ook de muziek in de film is wereldberoemd. Denk alleen al aan de nummers 'Supercalifragilisticexpialidocious' en 'Chim Chim Cher-ee'. De laatste won een Oscar voor Beste Lied. Hoofdrolspeler Julie Andrews won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol en er waren Oscars voor Beste Editing en Beste Score. De Box Office-opbrengst liep door de jaren heen op tot ruim $100 miljoen.

Het nieuwste deel kostte ongetwijfeld het veelvoudige en ook nu wordt er ingezet op muziek en een combinatie met animatie. Het geheel blijkt behoorlijk nostalgisch te worden. De vrouwelijke hoofdrol is voor Emily Blunt en er zijn ook rollen voor Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep, Colin Firth, Dick Van Dyke, Ben Whishaw, Julie Walters en Emily Mortimer.

Into the Woods-kopman Rob Marshall zat in de regiestoel en Mary Poppins Returns verschijnt op 25 december in de Nederlandse bioscoopzaal.
Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

nieuwslaatste nieuws

meest populair