Celebrity

Gevangenisstraf dreigt: Moet populaire actrice ontslagen worden na mishandelen man?

Fans reageren verdeeld op het nieuws in de zaak.

door FilmTotaal om 08:25 in Celebrity
Meer dan een maand na haar arrestatie wordt actrice Marie Avgeropoulos (Octavia uit The 100) nu officieel aangeklaagd voor huiselijk geweld. Avgeropoulos zou in een verwarde toestand haar vriend meermaals op zijn hoofd, nek en armen hebben geslagen. Nu hangt er een mogelijke gevangenisstraf boven haar hoofd. Ondertussen discussiëren veel fans over de vraag of de actrice ontslagen moet worden bij The 100.

Begin augustus liep een verhitte discussie in de auto tussen actrice Marie Avgeropoulos (32) en haar vriend (41) totaal uit de hand. Avgeropoulos was verward en gewelddadig. Daarom besloot haar vriend de politie te bellen om de boel te sussen. De politie arresteerde haar, maar de volgende ochtend stond ze na het betalen van haar borgsom alweer op vrije voeten. Nu heeft de officier van justitie in Los Angeles, Amerika, besloten om de zaak alsnog verder te gaan onderzoeken en haar aan te klagen voor mishandeling.

Discussie onder fans: moet Avgeropoulos ontslagen worden?
De Canadese actrice is voornamelijk bekend door haar rol als de stoere krijgster Octavia in de televisieserie The 100. Die rol vertolkt ze inmiddels al vijf seizoenen lang en momenteel vinden de opnames van het zesde seizoen plaats, waarin zij ook terugkeert. Haar personage Octavia is in de serie ook erg gewelddadig. Op internet wordt er ondertussen echter flink gediscussieerd onder fans van de serie. Een aantal fans vindt nu dat Avgeropoulos ontslagen moet worden. Als het om een mannelijke dader zou gaan was dat immers ook gebeurd, zo beweren zij.

Gevangenisstraf
Als Avgeropoulos schuldig wordt bevonden hangt er een mogelijke gevangenisstraf van één jaar boven haar hoofd. Ook is het mogelijk dat zij haar toegang tot de Verenigde Staten dan verliest. Dat zou haar verdere carrière weleens in gevaar kunnen brengen. Avgeropoulos heeft gisteren verklaard onschuldig te zijn. Een onverantwoorde mix van nieuwe medicatie en alcohol zou de oorzaak van haar gedrag zijn geweest. Haar vriend wilde eigenlijk geen aanklacht tegen haar indienen, maar justitie heeft de zaak nu dus wel zelfstandig opgepakt.

NieuwsFilm