Algemeen

Disney staat ferm achter besluit James Gunn te ontslaan

Het gaat echt niet veranderen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Afgelopen juli werd Hollywood flink opgeschud toen Disney besloot om per direct alle banden met regisseur James Gunn door te snijden. Een beslissing die voortkwam uit controversiële Tweets die Gunn een decennium geleden het internet op slingerde. Blijkbaar mag je iemand altijd verantwoordelijk houden voor daden, ook als iemand allang en breed excuses heeft aangeboden. Wat CEO Bob Iger betreft is dat niet genoeg en staat hij nog altijd achter de beslissing.

Sterker nog: volgens Iger was het een unanieme beslissing van het bestuur. The Hollywood Reporter vroeg Iger in hoeverre hij te maken had met de beslissing. "De James Gunn-beslissing werd me voorgelegd als een unanieme beslissing van een aantal managers van de studio en ik heb ze daarbij gesteund, " aldus Iger. En hij staat er nog altijd achter: "ik heb geen twijfels gehad bij hun besluit."

Dat verklaart ook waarom iedereen binnen Marvel Studios en Disney niet bereid is om Gunn terug te halen, hoe graag cast en crew dat ook zouden willen. Momenteel wordt er gekeken naar manieren om Gunn goed op te laten volgen en een manier om de franchise levend te houden. Marvel moet bijna wel, want Guardians of the Galaxy Vol. 3 - dat Gunn zou maken - was bedoeld als het begin van de bredere kosmische variant van het Marvel-filmuniversum.

Momenteel liggen de zaken rond de film stil en is het nog de vraag hoe men verder zal gaan. Voorlopig horen we daar echter niets over, maar mocht Disney de film nog in de loop van 2020 willen uitbrengen, zal daar vermoedelijk snel verandering in komen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Dezelfde man heeft ook gezegd dat er vanaf nu niet meer elk jaar een Starwars film uitkomt

centr1no

Avatar

bron " "Roseanne was completely unanimous. We discussed how it would be communicated and when because there were a number of entities that had to be properly filled in, but the decision was completely unanimous. The James Gunn decision was brought to me as a unanimous decision of a variety of executives at the studio and I supported it.""

Bob weet niet wat unaniem betekent.
De internet-bullies hebben gewonnen en Disney zegt alleen maar 'wij willen met het hele verhaal niets te maken hebben'.

Psycho-M

Avatar

Goed bezig Bob.
Echt een top besluit.
Als ze een deel 3 uitbrengen, hoop ik dat niemand ervoor naar de bios gaat en dat ie flopt.

GreenHornet

Avatar

als niemand was begonnen over dit Tweet dan was productie van GotG allang begonnen.

ThomasOMalley

Avatar

Laten we het niet erger maken dan het is.
Erg interessant om moord en brand te schreeuwen, maar de meesten van jullie zitten straks gewoon in de bioscoop de zakken van Disney te vullen, met of zonder Gunn.

Master Of Films

Avatar

Ik ben het iig niet mee eens wat Disney gedaan heeft met Gunn. Ik ben zo boos hierover dat ik daarom besloten heb om Disney te gaan boycotten. Ik ga niet naar Mary Poppins Returns. Zo, dat gaat Disney voelen :D

Maar vanaf januari 2019 leg ik mijn principes opzij en ga ik lekker naar Wreck-it 2, Captain Marvel, Avengers, Spider-Man, Star Wars e.d. Moet wel, anders kan ik niet meepraten bij de koffiemachine met mijn collega's. Op Filmtotaal kan bijna toch niemand een normale discussie voeren.

Artificialis

Avatar

ThomasOMalley "Laten we het niet erger maken dan het is."

Dat alles rondom Marvel jou geen ene biet interesseert is bekend. Als morgen alle acteurs, crew-leden en regisseurs van het Marvel Cinematic Universe ter plekke dood zouden neervallen slaap jij daar niet minder om.

ThomasOMalley

Avatar

Nou nou, wat een overdreven en onvolwassen reactie.
Ik beschuldig jou er toch ook niet van dat de dood van anderen jou onberoerd laat? Vind je echt dat je nou goed bezig bent?
Volgens mij ben jij veel te oud voor dit soort kinderachtig pestgedrag.

Artificialis

Avatar

Ik ben bang dat mijn constatering over jou kijk op de gang van zaken bij Marvel anders behoorlijk dicht bij de waarheid ligt.

ThomasOMalley

Avatar

Je hebt daar geen goede basis voor. Dat ik kritisch ben over een genre van films of het ontslag van een regisseur niet onnodig op wil blazen (niet omdat ik onterecht ontslag niet vervelend vind, maar omdat ik geloof dat ondanks de hoogdravendheid hier iedereen straks naar de bioscoop zal rennen) trekt geen lijn naar diens dood.

Ik snap gewoon niet dat iemand die zich zo heeft uitgesproken over de schande van valse beschuldigingen online om een ander in diskrediet te brengen hetzelfde gedrag vertoont. Je kan me gewoon op basis van mijn eigen woorden en standpunten aanspreken, maar dit is nu al de tweede keer dat je ervoor kiest een extreme hypothese te schetsen waarin je dan mijn niet-bestaande reactie invult.
Als dat een doel op zich is van je is dat je goed recht, maar stel jezelf de vraag of jij hetzelfde behandeld wilt worden. Als ik verkondig dat jij geen slaap zal verliezen over de dood van anderen kan ik me zo voorstellen dat dat iets is waar jij zelf iets over wilt zeggen. Daar heb je mij niet voor nodig en al helemaal niet als ik besluit daar bewust over te liegen om jou slechter te vertegenwoordigen dan dat je bent.
Nogmaals, doe wat je niet laten kunt, maar het zou je sieren als je op eigen kracht punten maakt, niet door een ander omlaag te halen met leugens of aannames die nergens op gebaseerd zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair