Disney staat ferm achter besluit James Gunn te ontslaan

Het gaat echt niet veranderen.

Afgelopen juli werd Hollywood flink opgeschud toen Disney besloot om per direct alle banden met regisseur James Gunn door te snijden. Een beslissing die voortkwam uit controversiële Tweets die Gunn een decennium geleden het internet op slingerde. Blijkbaar mag je iemand altijd verantwoordelijk houden voor daden, ook als iemand allang en breed excuses heeft aangeboden. Wat CEO Bob Iger betreft is dat niet genoeg en staat hij nog altijd achter de beslissing.

Sterker nog: volgens Iger was het een unanieme beslissing van het bestuur. The Hollywood Reporter vroeg Iger in hoeverre hij te maken had met de beslissing. "De James Gunn-beslissing werd me voorgelegd als een unanieme beslissing van een aantal managers van de studio en ik heb ze daarbij gesteund, " aldus Iger. En hij staat er nog altijd achter: "ik heb geen twijfels gehad bij hun besluit."

Dat verklaart ook waarom iedereen binnen Marvel Studios en Disney niet bereid is om Gunn terug te halen, hoe graag cast en crew dat ook zouden willen. Momenteel wordt er gekeken naar manieren om Gunn goed op te laten volgen en een manier om de franchise levend te houden. Marvel moet bijna wel, want Guardians of the Galaxy Vol. 3 - dat Gunn zou maken - was bedoeld als het begin van de bredere kosmische variant van het Marvel-filmuniversum.

Momenteel liggen de zaken rond de film stil en is het nog de vraag hoe men verder zal gaan. Voorlopig horen we daar echter niets over, maar mocht Disney de film nog in de loop van 2020 willen uitbrengen, zal daar vermoedelijk snel verandering in komen.



NieuwsFilm

meest populair