Algemeen

Michael B. Jordan in Tom Clancy-verfilmingen 'Rainbow Six' en 'Without Remorse'

Jordan zal de rol spelen van Clancy-held John Clark in de films.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Zilko Tarici om 16:13 in Algemeen
Michael B. Jordan (Black Panther, Creed) heeft getekend voor de hoofdrol in twee films gebaseerd op boeken van Tom Clancy: Rainbow Six en Without Remorse. Jordan zal de films tevens produceren voor Paramount Pictures.

Jordan zal in beide films de rol spelen van Clancy-held John Clark, een personage dat een stuk duisterder van aard is dan Jack Ryan, de andere bekende creatie van Clancy. Clark is een ex-Navy Seal die bij de CIA in dienst treedt. Het personage maakte zijn opwachting in 17(!) boeken van Clancy. In de twee boeken die nu verfilmd worden is Clark het hoofdpersonage.

Over de jaren heen zijn er vaker pogingen gedaan om beide boeken te verfilmen, maar elke keer was dit tevergeefs. Momenteel wordt er gezocht naar schrijvers voor de scenario's van de films. Het is de bedoeling dat Without Remorse eerst wordt gemaakt, waarna Rainbow Six als een semi-vervolg zal gelden. Akiva Goldsman, Josh Appelbaum en Andre Nemec zullen produceren.

Willem Dafoe speelde de rol van Clark overigens al eens in Clear and Present Danger (1994), gevolgd door Liev Schreiber in The Sum of All Fears (2002). Onlangs verscheen er nog een Amazon-serie over Jack Ryan, waarin John Krasinski de hoofdrol speelt.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair