Enge nieuwe 'Halloween'-trailer ontmaskert Michael

Het zit wel snor met deze film.

Een korte geschiedenisles. Daarmee begint de nieuwste trailer van Halloween. Opvallend is dat de grote slechterik: Michael Myers (Nick Castle & James Jude Courtney), in deze trailer ook zonder masker getoond wordt. Hij is terug en erop uit om af te maken waar hij al die jaren geleden mee begonnen was: het doden van Laurie Strode (Jamie Lee Curtis).

Mooi is dat de trailer ook begint als een kleine geschiedenisles. We horen alles over het verleden van moordenaar Michael. Hij doodde ooit zijn zus toen hij zes jaar oud was en sloeg in 1978 helemaal door waarbij hij meerdere mensen doodde en Laurie de enige overlevende was. Maar nu, al die jaren later, weet Michael uit de gevangenis te ontsnappen.


Halloween van regisseur David Gordon Green is een direct vervolg op de film uit de jaren zeventig. Daarom ook dat Michael een beschadigd oog heeft, want in het origineel wist Laurie hem daar te grazen te nemen. Dat soort details geven natuurlijk ook een goed gevoel, want dat betekent dat dit vervolg is gemaakt door mensen met enige passie voor het origineel.

Vanaf 1 november in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair