Netflix-film 'Outlaw King' drastisch ingekort

Netflix-film 'Outlaw King' drastisch ingekort

Er was kritiek op de speelduur.

Filmregisseur David Mackenzie heeft laten weten dat hij Outlaw King, een nieuwe Netflix-film, twintig minuten korter heeft gemaakt. Dat nadat er tijdens de première op het Toronto Film Festival vooral kritiek was op de lengte van de film. Niet meer, want er is flink wat afgeschaafd.

In Outlaw King speelt Chris Pine de rol van de Schotse koning Robert the Bruce. Robert was ooit de rijkste man in de Schotse Hooglanden, maar pleegde een moord en werd vervolgens een koning. Tot hij werd afgezet, waarna hij outlaw werd die de troon terugveroverde. Kortom: een veelbewogen geschiedenis. En een die zich bijna direct na de dood van Schotse volksheld William Wallace afspeelt.

Outlaw King speelt zich af in de jaren 1304 tot 1307 en laat het gevecht tussen Robert den de Engelse koning Edward I en een verenigd Schotland. Mackenzie moest zich haasten om de film op tijd gereed te krijgen voor Toronto, wat met twee dagen speling lukte. Dat had echter negatief resultaat: de film had repetitieve veldslagen en een matig tempo door het lange, 137 minuten durende verhaal.

Precies die reactie maakt dat Mackenzie de film anders heeft vormgegeven. Hij heeft complete delen van de film weggesneden in de eerste en derde akte, die geen impact hadden op het verhaal. Daardoor duurt het geheel nog maar 117 minuten. De film moet vanaf 9 november op Netflix te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair