Outlaw King (2018)

Veel grote veldslagen, maar verder een opvallend onopvallende film.
play

6,3 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigd Koninkrijk

Outlaw King vertelt het ware verhaal van Robert the Bruce, die van een verslagen heer van adel verandert in een held en crimineel, tijdens de bezetting en onderdrukking van het Middeleeuwse Schotland door koning Edward I van Engeland. Dat doet Robert the Bruce door de wapenen op te pakken tegen de Engelse overheerser, door de Schotse troon en kroon op te eisen en als koning van Schotland een gepassioneerde groep mannen om zich heen weet te verzamelen, om terug te vechten tegen het grote leger van de tirannieke Engelse koning en zijn gewelddadige zoon, de Prins van Whales.

Regie
David Mackenzie
Cast
Chris Pine, Aaron Johnson, Florence Pugh, James Cosmo, Stephen Dillane, Sam Spruell, Callan Mulvey, Tony Curran, Jamie Sives, Billy Howle, Ron Donachie, Alastair Mackenzie, Steven Cree, Jonathan Phillips, Matt Stokoe, Jamie Michie, Daniel Campbell, Kevin Mains, Duncan Lacroix, Lorne MacFadyen.
Release
06.09.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: David Mackenzie | Cast: Chris Pine (Robert Bruce, Earl of Carrick), Stephen Dillane (King Edward I of England), Rebecca Robin (Queen Margaret of England), Billy Howle (Edward, Prince of Wales), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2018

Dankzij Braveheart kennen we allemaal het verhaal van William Wallace. De Schotse opstand tegen de Britse kroon is daardoor erg bekend. Minder bekend is het verhaal van Robert Bruce, die Wallace opvolgde en de oorlog ook daadwerkelijk wist te winnen. Netflix zag er wel brood in en zette David Mackenzie (Hell or High Water) aan het werk.

Outlaw King begint in 1306, tijdens de nasleep van de Schotse poging om het Engelse juk af te werpen. De Schotse adel is bijeengekomen om trouw te zweren aan de Engelse kroon. Het toneel voor die ceremonie is er een van jewelste: de belegering van een kasteel dat zich al overgegeven heeft. Maar de Prince of Wales, Edward II, weigert die overgave te accepteren. Hij moet eerst een punt maken door met een gigantische katapult een steen naar het kasteel te lanceren. Daarna accepteert hij de overgave. De boodschap is duidelijk: met de Engelsen valt niet te spotten.

alle artikelen (3)

Outlaw King Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Outlaw King

acties