Hoe Aquaman onder water ademt!?

Hoe Aquaman onder water ademt!?

Dat is de vraag!

Over enkele maanden verschijnt de DC-film Aquaman in de wereldwijde bioscoopzalen. Het belooft een groots onderwaterspektakel te worden, met veel bewoners onder de waterspiegel, maar ook gewoon op het land. Maar hoe kan het dat die onderwatermensen zowel kunnen ademen boven als onder water? kleine spoilers.

Hier heeft regisseur James Wan en zijn team een aardig kunstje op gevonden. Zelfs iets waar al naar werd gehint in de eerste trailer. Het blijkt namelijk dat de onderwatermensen het water eerst moeten uitspugen voordat ze via de lucht kunnen ademen. Als ze weer het water ingaan, dan moeten ze hun longen vol laten lopen en het lucht laten ontsnappen.

Naar aanleiding van een speciale 20 minuten durende preview vroeg Screenrant om tekst en uitleg. Want waarom zijn er soms toch bubbeltjes te zien, terwijl er geen lucht onder water is?


"Mensen vragen het me vaker, weet je, 'dus wanneer ze praten, komen bubbels uit hun mond?' En ik reageer dan, 'Nee, want er is geen lucht in de longen, dus er kunnen geen luchtbellen zijn.' Toch? Dus toen je de scène zag waarin Mera een luchtzak opent... En wanneer Orm daarin gaat, ademt hij lucht. Het eerste dat hij doet als hij in een luchtzak zit, is al het water uit zijn longen spugen. Dat is de eerste stap. We denken aan al deze kleine details. En als hij dan schreeuwt [wanneer het water terugkeert], willen we bubbels uit zijn mond laten komen, want nu is er lucht in zijn longen."

De film wordt door Wan omschreven als een "epische en vermakelijke fantasy-avonturenfilm" en dat lijkt helemaal de juiste omschrijving. Met rollen voor Jason Momoa als Arthur Curry / Aquaman, Patrick Wilson als Orm, Amber Heard als Mera, Willem Dafoe als Nuidis Vulko, Yahya Abdul-Mateen II als Black Manta, Temuera Morrison als Tom Curry, Dolph Lundgren als Nereus, Ludi Lin als Murk, Nicole Kidman als Atlanna en Michael Beach als Jesse Kane moet Aquaman vanaf 20 december in de Nederlandse (IMAX / 3D) bioscoopzalen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair