Apple wil geen naakt of geweld op streamingdienst

Apple wil geen naakt of geweld op streamingdienst

Het wordt allemaal heel soft, lijkt het wel.

Apple werkt hard aan een eigen streamingdienst. Die moet een budget van miljarden dollars krijgen en concurrenten als Netflix, Amazon Prime Video en Hulu allemaal van de markt duwen. Maar Apple ontdekt nu dat het als bedrijf dat consumenten voorop stelt, moeilijke keuzes moet maken op het gebied van media.

The Wall Street Journal sprak een insider binnen Apple, die stelt dat de tv-dienst begint te lijken op een dure variant van de zender NBC. En dat pakt niet per se positief uit. De lancering van de dienst is klaarblijkelijk al tweemaal uitgesteld en wordt mogelijk nog eens vooruit geschoven.

Dat terwijl Apple al ettelijke miljoenen - naar verluidt meer dan 1 miljard dollar - in de dienst gestoken heeft. De ontwikkeling van content voor de dienst gaat zoals dat altijd wel loopt in Hollywood: met veel gedoe, maar uiteindelijk komt men er wel. Toch zijn er soms wat moeilijke dingen, zoals bij de serie Vital Signs, een semi-autobiografisch verhaal van Dr. Dre. In sommige scènes waren personages te zien die cocaïne gebruiken, meedoen aan een orgie en geweren trekken.

Daarnaast waren er andere plannen voor content vol naakt en geweld, zoals we dat tegenwoordig overal op televisie zien. Maar dat past niet binnen Apple's merk en dus is besloten om de dienst zo soft mogelijk te houden. Geen naakt, geen extreem geweld dus. En juist dat doet de vraag rijzen hoeveel zin de dienst heeft als mensen niet krijgen wat ze zijn gaan verwachten in de moderne televisiewereld.



NieuwsFilm

meest populair