Lady Gaga werd veel gepest om uitgesproken zangambities

Lady Gaga werd veel gepest om uitgesproken zangambities

Een wereldster speelt een nieuwe ster!

Iedereen heeft ongetwijfeld weleens gehoord van zangeres Lady Gaga (A Star Is Born, American Horror Story: Hotel), de artiestennaam van Stefani Germanotta, en haar wereldhits als Poker Face, Bad Romance en Born This Way. Binnenkort speelt zij een andere zangeres in haar eerste grote speelfilm A Star Is Born, van debuterend regisseur Bradley Cooper. Ondanks de overeenkomstige liefde voor muziek, blijkt haar filmpersonage Ally verder totaal niet op haar te lijken.

Niemand had nog van de naam 'Lady Gaga' gehoord toen Germanotta op jonge leeftijd allerlei barretjes afging in New York, Amerika, om op te treden. Ze had één doel, en dat was doorbreken in de muziekindustrie. "Het verschil tussen Ally en mij is dat ik al vanaf het begin een carrière als zangeres en liedjesschrijfster voor ogen had", vertelt Gaga. "Ik sleepte mijn keyboard overal mee naartoe in New York en klopte aan bij elke deur. Ik geloofde toen ook al erg in mezelf". Dat zelfvertrouwen heeft haar filmpersonage Ally dus totaal niet. "Ally lijkt wat dat betreft niet op mij. Mijn personage in deze film gelooft totaal niet in haarzelf", legt Gaga uit. "Ze is helemaal klaar met de muziekindustrie en heeft het al opgegeven".

Herinneringen aan pesten
Om de rol van Ally toch goed neer te kunnen zetten, moest de zangeres wat dieper graven in haar herinneringen. Voornamelijk haar ervaringen tijdens haar schooltijd hebben haar geholpen, zo vertelt ze. "Om in de rol te kunnen komen, moest ik veel verder terug. Op de middelbare school werd ik altijd gepest en uitgelachen omdat ik grote ambities en dromen had". Daarnaast had ze ook veel aan het regiewerk en de steun van haar nieuwe vriend Bradley Cooper, voor wie ze eigenlijk niets meer dan lovende woorden heeft. "Zonder de steun van Bradley was me dat overigens niet gelukt", vervolgt Gaga. "Ik vertrouw hem volledig en durfde daardoor ook terug te gaan naar een van mijn meest kwetsbare tijden".

NieuwsFilm

meest populair