Jason Momoa acteerde soms te boos voor 'Aquaman'

Jason Momoa acteerde soms te boos voor 'Aquaman'

"Hier betaalden ze me voor!"

Intimiderende figuren spelen is voor Jason Momoa geen probleem. Dat deed hij met plezier in tv-serie Game of Thrones als Khal Drogo en trad later als een strijdlustige barbaar op in het actieavontuur Conan the Barbarian. Voor het personage en de film Aquaman zochten Warner Bros. en Zack Snyder oorspronkelijk hetzelfde, maar James Wan - de filmmaker achter het project - wilde iets vreedzamers. Dat bracht vermakelijke taferelen op tijdens de opnames, aldus Wan.

De 41-jarige, Chinees-Australische regisseur: "Jason zal blijven zeggen dat ik hem uit zijn comfort zone haalde, omdat hij daar niet bekend om staat. Er waren een aantal momenten dat ik hem regisseerde en zei: 'Jason, je speelt dit een beetje te boos.' Hij keek dan naar me en zei: 'James, hier betaalden ze me voor! Khal Drogo! Daarom betaalden ze me.'"


"Ik zei toen: 'Top, dat is goed voor Khal Drogo. Wij creëren hier echter een heel ander personage. En er zullen heel veel momenten in de film voorkomen waarin je keihard kan optreden, maar op dit moment wil ik meer van je lichthartige, sullige kant zien. Dat zal de film veel goed doen.'"

Volgens Wan is er een simpele reden waarom Aquaman ietwat anders zal zijn dan in Justice League: Momoa zelf. "Toen ik Jason voor het eerst ontmoette was ik omver geblazen door zijn humor en charisma. Ik zei: 'Gast, dat wil ik naar het scherm overbrengen. Ik wil meer van jouw persoonlijkheid in de film terugzien.' En dat deden we. Ik ging terug naar de schrijvers en we pasten het script aan."

Benieuwd naar het eindresultaat? Aquaman draait vanaf 13 december in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair