Een inspiratie- en fantasieloze geweldsorgie in nutteloos 3D.
play

4,5 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Vanaf het jaar 2000 werd er al gewerkt aan een derde Conan-film getiteld King Conan: Crown of Iron. Echter, omdat Arnold Schwarzenegger in 2003 gouverneur van Californië werd, besloot men het project voorlopig in de koelkast te zetten. De daaropvolgende vier jaar werd er bij Warner Brothers niet veel gedaan met de film, totdat de rechten op Conan in 2007 aan Image/Millennium Films werden verkocht. In het contract dat voorzag in de verkoop zat een clausule die vroeg om een direct begin van de productie. Nu is die film er eindelijk, met een nieuwe Conan, namelijk Jason Mamoa. In deze reboot is Conan de laatste van zijn volk, en hij zint op wraak. Daartoe begint hij aan een queeste om de moordenaars van zijn volk uit te roeien. Die reis brengt veel gevaren op zijn pad, waaronder enkele mythologische monsters.

Alt titel
Conan
Regie
Marcus Nispel
Cast
Jason Momoa, Ron Perlman, Stephen Lang, Rose McGowan, Rachel Nichols, Saïd Taghmaoui, Nathan Jones, Leo Howard, Nonso Anozie, Raad Rawi, Bob Sapp, Steven O'Donnell, Borislav Iliev, Milton Welsh, Laila Rouass.
Budget
$ 90.000.000
Opbrengst
$ 48.795.021
Release
19.08.2011
Release NL
08.09.2011
Release DVD
06.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Marcus Nispel | Cast: Jason Momoa (Conan), Stephen Lang (Khalar Zym), Rachel Nichols (Tamara), Ron Perlman (Corin), Rose McGowan (Marique), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2011

Toen Arnold Schwarzenegger in 1982 besloot om een krachtpatser met een groot zwaard te spelen, kon hij niet bevroeden dat zijn filmcarrière als actieheld een vlucht zou nemen. Conan the Barbarian van John Milius werd een succes, en nog altijd kent de film een flinke schare fans, niet in de laatste plaats door het imposante voorkomen van de Oostenrijkse spierbundel. Anno 2011 moeten we het logischerwijs zonder Arnold stellen. Hawaïaan Jason Momoa (Stargate: Atlantis, Game of Thrones) neemt het stokje over en heeft zo zijn eerste grote filmrol te pakken. Maar de kans dat deze remake gaat gelden als zijn definitieve doorbraak als actieheld is erg klein.

Dat ligt niet zozeer aan de acteerprestaties van Momoa zelf, want ook Schwarzenegger moest het niet van zijn uitmuntende acteerkwaliteiten hebben. Nee, het universum van de barbaar vraagt om een regisseur die met een gepast gevoel voor epiek het personage tot leven kan wekken. Milius zag daarin destijds zijn kansen schoon en sloeg de bioscoopganger om de oren met het bekende citaat van Nietzsche (“What doesn’t kill you makes you stronger”) en de mythe rondom godheid Crom en het geheim van staal; aangevuld met een vet aangezette, maar memorabele soundtrack en de introductie van überschurk Thulsa Doom, onheilspellend neergezet door James Earl Jones. Maar belangrijker nog is dat hij rond het barbaarse personage een actiefilm wist te maken waarin het avontuurlijke aspect een even grote rol kreeg toebedeeld als het bloedvergieten.

videotrailers & clips

alle artikelen (43)

Conan the Barbarian Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Prachtige beelden, puike special effects, echt mooi om zien. Maar, en dat gebeurt meer en meer tege......"

rednitro

"...[quote=11qqaazz]Hij krijgt van mij een 6 omdat ik zo hard moest laggen. Wat een dome film...deze fil......"

jaime91

"...[quote=pringles]voor het verhaal, de acteerprestaties en het 3D effect hoef je het niet te doen, voo......"

Conan the Barbarian

acties