James Bond van Pierce Brosnan het dodelijkst!

James Bond van Pierce Brosnan het dodelijkst!

En Roger Moore versierde meeste Bond-girls.

Via Forbes wordt duidelijk dat Pierce Brosnans James Bond de dodelijkste 007 is tot op heden. In de vier films waarin Brosnan te zien was, gingen er 135 dood door acties van de Britse geheim agent. Uiteraard is ook de minst dodelijke Bond bekend. Dit is George Lazenby's James Bond. Hij doodde slechts vijf tegenstanders.

In totaal zorgde 007 voor 405 dode personen, dus maar liefst een kwart werd gerealiseerd door Brosnans Bond. Sean Connery en Roger Moore speelden ieder in zeven films, maar kwamen niet in de buurt van het aantal dodelijke slachtoffers van Brosnans 007. Moore kwam tot 90 doden. De huidige Bond-acteur Daniel Craig heeft ook flink wat minder "kills".

De voornaamste reden waarom Brosnan zo hoog eindigt, komt door het tijdstip dat zijn films uitkwamen. In de jaren 90 was het vrij normaal dat een groter aantal tegenstanders zonder al te veel moeite werden opgeruimd. De vier Brosnan-films zijn dan ook bovengemiddeld gewelddadig.

Vanuit de stats van Forbes lijkt ook dat Roger Moore's Bond het meest romantische ontmoetingen heeft; 17 maal in zeven films. Bond kwam in de 25 films tot een mooie 58 ontmoetingen met Bond-girls.



NieuwsFilm

meest populair